Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Assistente van Queen Elizabeth onthult dé tip om je sieraden schoon te maken

De sieraden van Queen Elizabeth zien er altijd stralend en blinkend uit. Hoe oud ze ook zijn. Hoe houdt ze haar juwelen toch zo mooi?

Angela Kelly, de persoonlijke assistente én kleedster van de Britse koningin, onthult dé tip die wordt toegepast op Buckingham Palace.

Advertentie

Gin
In haar boek The other side of the coin: the queen, the dresser and the wardrobe, zweert Angela bij gin. Een druppeltje van die drank, zou de kronen, broches en kettingen van de Queen zo prachtig houden. “Een beetje gin en water laten de diamanten extra sprankelen. Maar vertel het niet aan de juwelier!”

Of wodka
Deze schoonmaaktip voor je sieraden, bestaat al wel een poosje. Maar de pracht en praal van Elizabeth is het bewijs dat die ook echt werkt. Zonde van de gin? Afhankelijk van je sieraad, heb je aan één druppeltje op een wattenschijf vast wel genoeg. Wrijf daarmee over je sieraad of ander zilverwaar. Je kunt het er ook eventjes in laten weken, als je het niet zonde van de drank vindt. Het hoge alcoholpercentage, zou bacteriën en viezigheid moeten oplossen. Je kunt hetzelfde trucje met wodka doen.

Dit zijn de meest dierbare sieraden van koningin Máxima: 

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Metro UK. Beeld: Getty

Schrijfster Susan Smit: “De liefde is eindelijk compleet en volwassen”

Susan-Smit-Libelle-interview-premium

Premium

De nieuwe roman van Susan Smit (45) gaat grotendeels over een vergeten groep vrouwen in Nederlands Indië. Journalist Liddie Austin sprak met Susan over haar boek Tropenbruid, haar huwelijk en vooral over de liefde. “Ik beloofde Onno dat ik nooit méér met hem zal kibbelen dan knuffelen.”

Het ei is gelegd. Tropenbruid, de 5e roman van Susan Smit, is naar de drukker. Daar drinken we op een koude winterochtend gemberthee met kurkuma en honing op in haar keuken in de Amsterdamse Jordaan. Tropenbruid vertelt, zoals vaker bij Smit, het verhaal van een vrou

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien