Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Even smelten: baby-flamingo waggelt rond op blauwe laarsjes

Ach wat schattig: verzorgers van een baby-flamingo in een vogelpark in Singapore hebben speciaal voor dit beestje blauwe laarsjes gemaakt.

Het kuiken werd geboren uit een door de moeder verstoten ei en is dus vanaf zijn geboorte door mensen verzorgd.

Advertentie

Te hete grond

Het is voor baby-flamingo’s belangrijk om hun lange poten goed te strekken en dagelijks verschillende wandelingetjes te maken. Er is in dit geval alleen één probleem: de grond in Singapore is veel te heet voor de delicate pootjes van het flamingokuiken.

De flamingosoort waartoe het kuiken behoort komt uit Zuid-Afrika, waar de grond veel koeler en vochtiger is. Daarom bedachten de vogelverzorgers een geweldig plan: ze maakten speciaal op maat gemaakte laarsjes voor het diertje.

Nieuwe familie

De beelden van de baby-flamingo in zijn blauwe laarsjes gaan de hele wereld over en terecht: het is ook te schattig voor woorden.

Wanneer de poten van de flamingo volgroeid zijn gaan de verzorgers kijken of Squish, zoals het kuiken heet, geïntegreerd kan worden in een bestaande flamingogroep.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: The Sun. Beeld: iStock.

Annemiek: “Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk”

dochter - Libelle

Premium

Annemiek haar dochter werd jong moeder en heeft een druk leven. Soms maakt Annemiek zich zorgen, redt haar dochter het allemaal wel? 

Annemiek (49): “Mijn dochter kreeg op haar 21ste haar eerste kind en 1,5 jaar later haar tweede. Dat was een bewuste keuze van haar en haar man. ‘We zijn nu jong en kunnen alles aan’, zei ze. ‘Als de kinderen de deur uit zijn, hebben wij nog een heel leven voor ons!’

Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien