Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Op zoek naar een babynaam? Déze namen passen bij het sterrenbeeld

Een babynaam kiezen is altijd lastig: er is ook zoveel keuze. Maar je kunt het ook anders doen: laat het sterrenbeeld van jouw baby bepalen welke naam je kiest. Want uit een sterrenbeeld kun je behoorlijk wat informatie halen, die je mooi kunt symboliseren in een babynaam. 

Advertentie

Ram

Kinderen die tussen 21 maart en 19 april geboren zijn, zijn ram. Dat houdt in dat ze zelfverzekerd en onafhankelijk zijn. Ook zouden ze competitief, doelgericht en zeer gepassioneerd in het leven staan, maar hebben ze ook verzorgende eigenschappen. Een sterke naam past daar zeker bij. Denk aan Alexander, wat ‘beschermer’ betekent. Ook Jurre of Boaz passen bij een Ram, beide namen staan voor ‘dapperheid’. Datzelfde geldt voor meisjesnamen Lotta en Eef.

Stier

Stieren worden geboren tussen 20 april en 20 mei en zijn overwegend geduldig en praktisch. Vaak hebben ze creatieve eigenschappen. Daarbij is dit een aardeteken. Dat houdt in dat stieren vaak erg down to earth zijn en sterk van mening, maar ook maakt het ze erg betrouwbaar. Een babynaam als Fae past daar goed bij, dit betekent namelijk ‘trouw’. Hetzelfde geldt voor Penelope of Rae. Voor een jongen is dat bij Pijke of Dijon het geval. Je kunt het sterrenbeeld ook letterlijker nemen met een naam als Tycho of Taura. Deze betekenen ‘stierenoog’ of ‘geboren onder Stier’.

Tweelingen

Als een kindje geboren wordt tussen 21 mei en 21 juni, dan is het sterrenbeeld Tweelingen. Dit teken staat voor intelligentie, ambitie en scherpzinnigheid. Tweelingen zijn vaak charmante en charismatische mensen. Een naam als Lalita, die ‘charmant’ betekent, past goed bij een meisje met het sterrenbeeld Tweelingen. Ook Quinn of Maijke zijn passende namen. Beide staan voor ‘intelligentie’. Amil staat dan weer voor ‘ambitie’. Maar ook kun je gaan voor Thomas, wat ‘tweeling’ betekent.

Kreeft

Kreeften worden geboren tussen 22 juni en 22 juli en zijn emotionele, beschermende, gevoelige en sympathieke mensen. Ze zijn erg verzorgend voor de mensen om hen heen en halen veel energie uit het klaarstaan voor anderen. Een naam zoals Anna, wat staat voor ‘lieflijk’, past hier goed bij. Ook Didi of Dores zijn toepasselijk voor de Kreeft, omdat ze beide ‘zorgzaamheid’ betekenen. Lars, Liam of Taeke passen dan weer mooi bij Kreeften omdat al deze namen de betekenis ‘beschermer’ hebben.

Leeuw

Leeuwen zijn trotse, dappere, loyale en beschermende mensen die geboren worden tussen 23 juli en 22 augustus. Als de geboortedag van jouw baby daartussen valt, is het mooi om een babynaam te kiezen die krachtig is, energiek en zorgzaam. Denk aan Naz of Solaine, die beide ‘trots’ betekenen. Rex of Reina staan dan weer voor ‘koning’ en ‘koningin’. Gabriël en Valerie staan dan weer voor ‘kracht’.

Maagd

Jouw kindje heeft als sterrenbeeld Maagd als hij of zij geboren wordt tussen 23 augustus en 22 september. Als dat het geval is, is het waarschijnlijk dat hij of zij bedachtzaam, hardwerkend en behulpzaam is. Maagden zijn intelligente mensen die vaak volop voor dingen gaan en nooit half werk leveren. Namen die hierbij passen zijn Amalia of Amaury, die beiden ‘hardwerkend’ betekenen. Savio en Dara betekenen dan weer ‘intelligent’. Esra en Cody zijn ook mooie opties. Deze namen symboliseren hulpvaardigheid.

Weegschaal

Weegschalen worden geboren tussen 23 september en 23 oktober en zijn sociaal en oplettend. Ze hebben een oog voor schoonheid en detail en zijn een ster in het maken van diepe connecties met anderen. Een naam als Bond past daar goed bij. Deze staat namelijk voor ‘binden’. Ook zijn Weegschalen betrouwbaar en charmant. Lele en Dylan staan voor die ‘trouw’. Grace is dan weer een naam die het ‘charme’ symboliseert. Wil je liever focussen op het oplettende karakter van een Weegschaal? Ga dan voor Cas of Jorieke. Deze namen betekenen beiden ‘alertheid’.

Schorpioen

Tussen 24 oktober en 21 november worden Schorpioenen geboren. Dit zijn krachtige, gepassioneerde en zeer charismatische mensen. Ze weten niet van ophouden als ze zich eenmaal ergens in vastbijten en zijn oneindig gemotiveerd. Daarbij halen ze hun energie uit zichzelf en hebben ze vaak geen anderen nodig om bevestiging te krijgen dat ze goed genoeg zijn. De titel zelfverzekerd is dus zeker op zijn plek. Zelia is een babynaam die die passie symboliseert. Ava, Gaby, Valerio, Ron, Valentin en Meindert zijn namen die symbool staan voor de ‘kracht’ die een Schorpioen in zich heeft. Een naam als Constantijn staat dan weer voor de passie en motivatie van een Schorpioen, aangezien deze naam ‘kordaat’ betekent.

Boogschutter

De vrijgevochten Boogschutter wordt geboren tussen 22 november en 21 december. Deze mensen zijn vaan optimistisch, zelfverzekerd en vrijzinnig van geest. Ze zijn gek op reizen en leren over andere culturen. Ze zijn sociaal, maar kunnen ook heel goed functioneren als ze op zichzelf aangewezen zijn. Lola, Karlijn, Karel, en Carl zijn namen die allemaal ‘vrij’ betekenen en daarom goed bij de Boogschutter passen. Jop en Jip betekenen beide ‘gastvrij’ en staan voor het open karakter van de Boogschutter ten opzichte van andere culturen.

Steenbok

Tussen 22 december en 19 januari worden Steenbokken geboren. Bij hen staat loyaliteit bovenaan. Ook zijn het vaak heel ambitieuze mensen die zeker erg koppig kunnen zijn. Dat maakt Steenbokken dan wel weer erg gedisciplineerd en vaak behalen zij de doelen die zij voor zichzelf stellen. Nicole is een naam die goed bij de Steenbok past, aangezien deze naam ‘overwinning’ betekent en staat voor het discipline en de doelgerichtheid van de Steenbok. Amy of Amil staan beiden voor ‘ambitie’. Eduard en Pim staan allebei voor ‘standvast’, wat staat voor de koppigheid van de Steenbok. Net als meisjesnamen Vila en Willemijn.

Waterman

Als jouw baby tussen 20 januari en 18 februari wordt geboren, is het een Waterman. Dit waterteken heeft als belangrijke eigenschap dat het individualistisch is. Watermannen hebben een unieke kijk op de wereld en zijn totaal ongevoelig voor groepsdruk of meningen van anderen. Het zijn vaak vrijzinnige denkers. Namen als Raeka of Tarif, die beide ‘uniek’ betekenen. Ook Charlotte, Charles, Lieneke en Zeno zijn goede namen voor een Waterman. Allemaal staan zij voor ‘vrijheid’.

Vissen

Tussen 19 februari en 20 maart worden Vissen geboren. Als jouw kindje Vissen als sterrenbeeld heeft, is de kans groot dat hij of zij erg gevoelig en empathisch tegenover anderen is. Vissen zijn vaak zachtaardige mensen die erg zorgzaam en betrouwbaar zijn. Als je voor een letterlijke naam wilt gaan, is Hina een optie. Dit betekent ‘vis’. Tender is een naam die dan weer de ‘gevoeligheid’ van Vissen symboliseert. Maar ook Midas, Tao, Lenis, Miloe, Jenn en Peach zijn opties. Allemaal betekenen zij ‘zacht’ of ‘zachtaardig’.

De betekenis van een babynaam is heel belangrijk. Maar je moet op meer letten dan enkel de betekenis van een naam. Gezinsvlogger Doortje vertelt je er meer over. 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Betekenisnamen. Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Harry en William lopen niet naast elkaar tijdens begrafenis van prins Philip

Zaterdagochtend zal de Britse koninklijke familie afscheid nemen van prins Philip (99), de echtgenoot van koningin Elizabeth. Buckingham Palace voorkomt daarbij situaties die mogelijks controverse kan uitlokken. Zo zullen de broers William en Harry niet naast elkaar staan bij de kist.

Hun neef Peter Phillips zal tussen hen in staan. Daarmee worden eventuele gênante situatie vermeden. Harry stopte vorig jaar als actief werkend lid van de koninklijke familie. Tot nu toe werd verwacht dat de twee royals een verenigd front zouden vormen tijdens de begrafenis, ondanks hun meningsverschillen.

Advertentie

De broers staan op dit moment niet op goede voet met elkaar, zo blijkt nog maar eens. Er zijn nog spanningen na het interview tussen Harry en Meghan en met de Amerikaanse talkshowpresentatrice Oprah Winfrey. Daarin uitten zij hun frustraties over de monarchie.

Uniformen

Vorig jaar moest Harry zijn militaire taken neerleggen en eretitels inleveren. Een pijnlijke situatie, omdat hij zich altijd inzette voor de Invictus Games. Daarom zullen de leden van de koninklijke familie ook geen militaire uniformen dragen, Harry zou dan de enige geweest zijn zonder militair uniform op de plechtigheid.

Harry en William zullen elkaar pas in het echt zien op de ochtend van de begrafenis en zullen waarschijnlijk weinig contact met elkaar hebben. William en zijn echtgenote Catherine zullen ook eerder dan Harry de kerk zullen binnengaan, zodra de kist bij St. George’s Chapel is gearriveerd.

Queen Elizabeth

Vanwege de coronamaatregelen zal Queen Elizabeth alleen moeten zitten tijdens de ceremonie voor haar echtgenoot. Het zou te riskant zijn om haar dicht in de buurt van familieleden te plaatsen, ook al heeft ze haar vaccins gehad.

Een royal zijn klinkt misschien sprookjesachtig, maar het is zeker geen garantie op een lang en gelukkig leven. Sterker nog: voor deze royals was het tegendeel het geval.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Mirror. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Harry en William lopen niet naast elkaar tijdens begrafenis van prins Philip

Zaterdagochtend zal de Britse koninklijke familie afscheid nemen van prins Philip (99), de echtgenoot van koningin Elizabeth. Buckingham Palace voorkomt daarbij situaties die mogelijks controverse kan uitlokken. Zo zullen de broers William en Harry niet naast elkaar staan bij de kist.

Hun neef Peter Phillips zal tussen hen in staan. Daarmee worden eventuele gênante situatie vermeden. Harry stopte vorig jaar als actief werkend lid van de koninklijke familie. Tot nu toe werd verwacht dat de twee royals een verenigd front zouden vormen tijdens de begrafenis, ondanks hun meningsverschillen.

Advertentie

De broers staan op dit moment niet op goede voet met elkaar, zo blijkt nog maar eens. Er zijn nog spanningen na het interview tussen Harry en Meghan en met de Amerikaanse talkshowpresentatrice Oprah Winfrey. Daarin uitten zij hun frustraties over de monarchie.

Uniformen

Vorig jaar moest Harry zijn militaire taken neerleggen en eretitels inleveren. Een pijnlijke situatie, omdat hij zich altijd inzette voor de Invictus Games. Daarom zullen de leden van de koninklijke familie ook geen militaire uniformen dragen, Harry zou dan de enige geweest zijn zonder militair uniform op de plechtigheid.

Harry en William zullen elkaar pas in het echt zien op de ochtend van de begrafenis en zullen waarschijnlijk weinig contact met elkaar hebben. William en zijn echtgenote Catherine zullen ook eerder dan Harry de kerk zullen binnengaan, zodra de kist bij St. George’s Chapel is gearriveerd.

Queen Elizabeth

Vanwege de coronamaatregelen zal Queen Elizabeth alleen moeten zitten tijdens de ceremonie voor haar echtgenoot. Het zou te riskant zijn om haar dicht in de buurt van familieleden te plaatsen, ook al heeft ze haar vaccins gehad.

Een royal zijn klinkt misschien sprookjesachtig, maar het is zeker geen garantie op een lang en gelukkig leven. Sterker nog: voor deze royals was het tegendeel het geval.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Mirror. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Daniel en Jan doen veelbelovend voorstel voor festivalbranche in 'Dragons' Den'

In Dragons’ Den presenteren Daniel en Jan dé oplossing voor de grootste frustratie onder festivalbezoekers: wachtrijen. Ondanks de stilgevallen festivalbranche weten de mannen de dragons alsnog te overtuigen.

In de laatste aflevering van het seizoen kwamen Daniel en Jan al dansend het podium op. Ze pitchten Airchip: een barman in je broekzak voor festivals waarmee kan worden besteld en betaald, waardoor je nooit meer in de rij hoeft te staan.

Advertentie

Pick-up bar

Het is een nieuwe manier van bestellen en betalen. Het betaalsysteem bestaat uit twee apps: één voor de bezoeker en één voor de barman. Drankjes bestel je vanaf de dansvloer en een notificatie geeft aan wanneer jij ze kunt ophalen bij de pick-up bar. “Zo hoef je nooit meer in de rij te staan”, zegt Jan.

Ook zónder bereik

De grootste angst voor ondernemers en organisatoren is de uitval van internet. Maar de apps van Daniel en Jan werken ook zonder bereik of stroomvoorziening. “Met slechts een paar simpele smartphones bedienen wij een evenement van een duurzaam en veilig betaalsysteem”, legt Jan uit. Compagnon Daniel vult hem aan: “We zijn een barman in je broekzak.”

Investeren

We hopen natuurlijk allemaal op een ‘normale’ zomer met festivals. En als we straks dan eindelijk weer mogen, belooft Airchip je beleving nog beter te maken. Met de pitch wisten Daniel en Jan uiteindelijk een aantal dragons te overtuigen. Zowel horecaondernemer Won Yip als modeontwerpster Nikkie Plessen was bereid om 150.000 euro te investeren tegen 10% van de winst.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Airchip (@airchip_app)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Dragons’ Den, Twitter. Beeld: WNL

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Daniel en Jan doen veelbelovend voorstel voor festivalbranche in 'Dragons' Den'

In Dragons’ Den presenteren Daniel en Jan dé oplossing voor de grootste frustratie onder festivalbezoekers: wachtrijen. Ondanks de stilgevallen festivalbranche weten de mannen de dragons alsnog te overtuigen.

In de laatste aflevering van het seizoen kwamen Daniel en Jan al dansend het podium op. Ze pitchten Airchip: een barman in je broekzak voor festivals waarmee kan worden besteld en betaald, waardoor je nooit meer in de rij hoeft te staan.

Advertentie

Pick-up bar

Het is een nieuwe manier van bestellen en betalen. Het betaalsysteem bestaat uit twee apps: één voor de bezoeker en één voor de barman. Drankjes bestel je vanaf de dansvloer en een notificatie geeft aan wanneer jij ze kunt ophalen bij de pick-up bar. “Zo hoef je nooit meer in de rij te staan”, zegt Jan.

Ook zónder bereik

De grootste angst voor ondernemers en organisatoren is de uitval van internet. Maar de apps van Daniel en Jan werken ook zonder bereik of stroomvoorziening. “Met slechts een paar simpele smartphones bedienen wij een evenement van een duurzaam en veilig betaalsysteem”, legt Jan uit. Compagnon Daniel vult hem aan: “We zijn een barman in je broekzak.”

Investeren

We hopen natuurlijk allemaal op een ‘normale’ zomer met festivals. En als we straks dan eindelijk weer mogen, belooft Airchip je beleving nog beter te maken. Met de pitch wisten Daniel en Jan uiteindelijk een aantal dragons te overtuigen. Zowel horecaondernemer Won Yip als modeontwerpster Nikkie Plessen was bereid om 150.000 euro te investeren tegen 10% van de winst.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Airchip (@airchip_app)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Dragons’ Den, Twitter. Beeld: WNL

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien