Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Hoe vaak moet je de badmat eigenlijk in de wasmachine gooien?

Een lekkere dikke badmat voelt heerlijk aan je voeten na het nemen van een warme douche. Maar dan wil je natuurlijk wel dat de mat schoon en fris is als je erop stapt. Hoe vaak moet je het ding dus eigenlijk in de wasmachine gooien?

De badmat is een grote bron van bacteriën. Ja, dat lees je goed. Terwijl je met frisgewassen voetjes op de mat gaat staan, verzamel je dus eigenlijk direct weer vuil op je lichaam.

Advertentie

Schoonmaken
Wanneer je de badkamer van een opfrisbeurt voorziet, kan het zomaar zijn dat je de badmat niet in je schoonmaakroutine meeneemt. De tegels glimmen weer en de badkuip is weer blinkend schoon. Maar het matje leg je na het dweilen van de vloer weer gewoon op z’n plek neer. Klinkt dat herkenbaar?

Bacteriën
Dan is het aan te raden om hier verandering in te brengen. Door de combinatie van vochtige, warme lucht en de stof van de badmat, verzamelen bacteriën zich er namelijk snel. Omdat ‘ie op de grond ligt, blijft hij ook nog eens lang vochtig, wat het een nóg een nog grotere broeiplek voor bacteriën maakt.

Wassen
Je kunt hem dus het beste eens per week in de wasmachine doen. Wassen op 60 graden is hoog nodig, want zo worden alle bacteriën erin gedood. Nog een tip: gooi de mat niet in de droger. Hierdoor kan de antisliplaag loslaten, wat voor gevaarlijke glijpartijen kan zorgen.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Eigen huis en tuin. Beeld: Istock

Koen Wauters: “De geboorte van mijn dochter was absurd en fantastisch”

Koen Wauters - libelle

Premium

Koen Wauters (52) vormt met zijn broer Kris de Vlaamse band Clouseau. Onlangs verscheen hun album Tweesprong, waarmee ze door België en Nederland toeren. Koen heeft een dochter en een zoon: Zita (15) en Nono (13).

Waarom moeten we naar jullie Tweesprong komen?
“Omdat het lang geleden is dat je bent geweest, denk ik. En we zijn nog altijd die sympathieke Belgen dus dat kan alleen maar een leuke avond opleveren.”

Wat is daarbij de grootste uitdaging?
“De nummers die de mensen niet kennen, zó te brengen dat het publiek er plezier

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien