Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Waarom het niet zo erg is als je bananenplant gele of bruine bladeren heeft

Zelfs als je je bananenplant goed verzorgt, kan het gebeuren dat je plant bruine of gele bladeren krijgt. Dit is echter geen reden tot paniek: het is namelijk heel normaal en je kunt de bladeren ook weer makkelijk ‘gezond’ krijgen.

Bruine of gele bladeren zijn namelijk geen teken van ziekte: de kans is groot dat je plant gewoon op de verkeerde plek staat.

Advertentie

Bruine randen aan bladeren
Heeft jouw bananenplant bruine randen bij de bladeren? Geen zorgen: de onderste bladeren van je bananenplant krijgen vrijwel altijd bruine randen. Er groeit elke week een nieuw blad aan de bovenkant uit het midden, dus het is heel normaal dat de onderste planten oud worden en uiteindelijk afsterven. Je kunt de bladeren in dit geval het beste zo’n 5 centimeter van de steel afknippen. Het restant zal hierna afsterven, waarna je het er gemakkelijk vanaf kunt trekken.

Bruine, hangende bladeren of lichtgele gloed
Zijn het niet alleen de onderste bladeren van je plant die bruin zijn, maar ook de bovenste? Dan heeft je plant waarschijnlijk te weinig licht of te weinig water. Zet ‘m in dit geval op een plek waar hij iets meer licht krijgt en let er op dat je de plant genoeg water geeft.

De bananenplant is namelijk een dorstige plant en heeft ongeveer 2 keer per week water nodig. Als het in de zomer heel warm is, kan hij elke dag wel een flinke slok water gebruiken. Als je plant een gele gloed over zijn bladeren heeft dan krijgt hij te veel licht. Zet ‘m in dit geval zo’n 1 meter van het raam af.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: 123 planten. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 22: Jochem neemt niet op

maartje

Premium

Maartje en Jochem zoeken naar een nieuwe weg in hun relatie met elkaar en met anderen. Zal Maartje het contact met Judith nieuw leven inblazen?

De hele week draaien Jochem en ik de B.V. HET GEZIN op de automatische piloot. Het is gezellig, we koken gezond en zelfs met de was ben ik aardig bij. Voor vanavond heb ik als verrassing een oppas geregeld, en neem ik Jochem mee naar een chique-de-friemel restaurant.

Vrijdagmiddag is het altijd een zoete inval bij ons. Kinderen lopen in en uit en omdat Suus weet dat het mijn vrije dag is, waait zij ook vaak nog even aan. [premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien