Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Bankhangen en toch afvallen? Kijk dan vanavond deze film

Een paar kilo te zwaar, maar écht geen zin in een tripje naar de sportschool? Nieuw onderzoek toont aan dat je aardig wat calorieën verbrandt als je naar horrorfilms kijkt.

De universiteit van Westminster liet verschillende testpersonen naar horrorfilms kijken en maten daarbij continu (dus voor, tijdens én na de film) de ademhaling en hartslag van de filmkijkers.

Wat blijkt? Je kan tot 184 calorieën verbranden als je naar ‘The Shining’ kijkt. ‘Jaws’ en ‘The Exorcist’ waren goed voor 161 en 158 calorieën. Dat is dus vergelijkbaar met ongeveer 40 minuten wandelen – als je ongeveer 65 kilo weegt.

Advertentie

Door de angst en de adrenaline wordt je lichaam aan het werk gezet, waardoor je dus meer calorieën verbrandt dan normaal. Natuurlijk geldt dit alleen voor mensen die héél bang worden van horrorfilms. Als jij niet wakker ligt van zombies, geesten en clowns heeft het dus minder effect.

Je weet wat je te doen staat! Here’s Johnny…

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland. 

Bekijk ook: deze politieman bevindt zich in een real life horrorfilm >

 Bron: Newsmonkey en Welingelichte Kringen. Beeld: Istock
Lees meer

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien