Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

De eerste Barbie met een hoofddoek komt eraan

Binnenkort kunnen kinderen spelen met een Barbie met hoofddoek. Dat heeft speelgoedfabrikant Mattel bekend gemaakt.

De pop is geïnspireerd op Ibtihaj Muhammad. Zij was de eerste atlete van het Amerikaanse olympisch team die een hijab droeg.

Advertentie

Slank, blank, blond
Nadat Mattel jarenlang kritiek had gekregen omdat ze alleen slanke, blanke en blonde Barbie’s verkochten, is het bedrijf de laatste tijd met een inhaalslag bezig. Zo bracht het bedrijf eerder een pop uit die gebaseerd is op het plus-sizemodel Ashley Graham. Barbie’s vriendje Ken komt tegenwoordig in verschillende gelaatstinten. En nu is er dus ook een Barbie met een hoofddoek.

Grenzen doorbroken
Het was Ibtihaj Muhammad die model stond voor de nieuwe pop. Zij is een schermster en was de eerste met een hijab die mocht toetreden tot het Amerikaanse olympisch team. De Barbie maakt deel uit van de Shero-lijn die vrouwen eert die grenzen hebben doorbroken. Ook regisseur Ava DuVernay en gymnaste Gabby Douglas krijgen hun eigen exemplaar. Muhammad is in elk geval apetrots op haar Barbie die ze zelf aan het grote publiek mocht voorstellen tijdens de Glamour Woman of the Year Awards.

Je moet nog wel even geduld hebben. De nieuwe poppen zijn pas volgend jaar herfst beschikbaar.

The first hijabi @barbie doll is red carpet ready for the Glamour Women of the Year Awards ❤️ #girlgang #barbie

Een bericht gedeeld door Ibtihaj Muhammad (@ibtihajmuhammad) op

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Nieuwsblad. Beeld: Instagram

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien