Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Waarom het slim is om je batterijen in de koelkast te bewaren

Wanneer batterijen voor een lange periode ongebruikt in de kelder liggen, kunnen ze sneller leeg zijn. Gelukkig is er een tip om dit te voorkomen.

Het enige dat je hoeft te doen is ze in de koelkast leggen.

Advertentie

Koel
Huh? In de koelkast? Ja, je leest het goed. Door ze in de koelkast te leggen, kun je de levensduur van je batterijen verlengen. Batterijen kunnen namelijk langzaam leeglopen wanneer je ze lang bewaart. Koele temperaturen zorgen ervoor dat de accu langer meegaat.

Droog
Maar let wel goed op. Als je ze in de koelkast legt, is het belangrijk dat er geen vocht bij kan komen. In de koelkast ontstaat er condens, waardoor de batterijen nat kunnen worden. Hierdoor kunnen ze beschadigd raken en zelfs kapot gaan. Door ze met verpakking en al in de koelkast te leggen, kun je dit voorkomen. Mocht de verpakking al open zijn, kun je ze natuurlijk ook in een afgesloten vrieszakje stoppen.

Acclimatiseren
Als je ze weer uit de koelkast haalt, is het belangrijk om de batterijen eerst te laten acclimatiseren voordat je ze uit de verpakking haalt. Oplaadbare batterijen kun je beter níet in de koelkast bewaren. Deze batterijen kunnen niet tegen de kou en gaan daarom in de koelkast kapot.

Batterij leeg of vol? Zó weet je meteen of je ’m nog kunt gebruiken:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! 

Bron: Alle Batterijen, De Kantoorvakhandel. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken”

Sylvia Witteman moeder ziekenhuis Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week maakt Sylvia zich zorgen om haar moeder in het ziekenhuis.

Mijn oude moeder, alleen thuis, was ’s avonds gevallen en kon niet meer opstaan. Naar haar telefoon kruipen kon ze nog nét. “Goddank!”, zeiden mijn broer, zus en ik tegen elkaar. Het is wonderlijk, hoe je bij zulke rampspoed blij kunt zijn met kleinigheden. In het ziekenhuis bleek haar linkerheup gebroken. Ik zag het op de röntgenfoto. Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken. Ze m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien