Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Let op: in déze stad krijg je 250 euro boete als je een ijsje eet

Als je denkt dat je deze zomer heerlijk van een Italiaans ijsje kunt genieten op de Spaanse trappen in Rome, dan heb je het goed mis. Vanaf deze zomer krijg je daar namelijk een boete voor. 

De politie in Rome heeft het druk. De agenten houden alle toeristen nauwlettend in de gaten. De gemeente komt namelijk met nieuwe regels en boetes om zo overlast door toeristen te voorkomen. Zo moet vanaf nu al het eten in de tas blijven en krijgen toeristen een boete van 250 euro als ze een ijsje eten op de Spaanse trappen.

Advertentie

Trevifontein
Het is volgens de gemeente van belang dat bepaald gedrag dat vaak voorkomt strafbaar wordt. Anders gaat het van kwaad naar erger. Sommige toeristen maken het ook wel heel bont en gaan pootje baden of nemen een duik in de Trevifontein. Daar kunnen de toeristen vanaf deze zomer zelfs een gevangenisstraf voor krijgen.

Schoenen
Maar er zijn meer dingen die je als toerist niet meer mag doen in het centrum van Rome. Zo kun je maar beter niet meer op de rand van de Trevifontein zitten, want dat kost je 250 euro. Verder kun je ook maar beter je schoenen aan laten, want ook hier krijg je een boete voor.

Florence
Ook in de Italiaanse stad Florence zijn de regels wat strenger geworden. Daar mogen mensen niet op stoepen, voor deuren of voor winkels ‘blijven hangen’. Wanneer iemand wordt betrapt op het eten op straat, riskeert diegene een boete die kan oplopen tot 500 euro. Het verbod geldt alleen tussen 12 en 3 uur ’s middags en 6 en 10 uur ’s avonds. Dit zijn de piekmomenten waarop veel toeristen ergens wat te eten halen.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws, NU.nl. Beeld: 

Anouks dochter (15) durfde niet meer naar school: “Soms duwde ik haar letterlijk de deur uit”

Anouks dochter - libelle

Premium

De dochter van Anouk (49) veranderde in de brugklas van een vrolijk meisje in een angstige puber. Het werd zo erg dat ze niet meer naar school kon. “Flo bleef zitten, raakte haar vriendinnen kwijt en had nergens meer plezier in.”

Anouk: "Het ene moment zat mijn dochter Flo nog vol enthousiasme aan de keukentafel haar boeken te kaften en zich te verheugen op haar nieuwe leven op de middelbare school. Het volgende moment was er niets meer over van haar optimistische stemming. Na 2 maanden verkeerde ze in een permanente staat van paniek. Ze zeggen dat een mens 2 instinctie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien