Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Beslagen bril door je mondkapje? Met deze tips voorkom je het

Niets is zo vervelend als beslagen brillenglazen. Helaas kan het zijn dat wanneer je een mondkapje draagt, je nu vaker last van een beslagen bril hebt. Wat kun je hier het best tegen doen?

Als je brillenglazen beslaan terwijl je een mondmasker draagt, is dit een slecht teken: het betekent waarschijnlijk dat je mondmasker niet goed aansluit. Hierdoor kunnen er nog druppeltjes ontsnappen of binnenkomen.

Advertentie

Zo sluit je mondkapje wél goed aan

Check eerst hoe het kan dat je mondmasker niet goed aansluit. Trek de touwtjes wat strakker of laat ze eerst kruisen voordat je ze rond je oren doet. Je kunt ook proberen een buigbare metalen strip of draad aan te brengen ter hoogte van het neusbeen, zoals professionele maskers dat ook hebben. Zo kun je je masker beter aanduwen op je neus en voorkom je dus ook dat je glazen beslaan. Ook belangrijk: zet je bril vervolgens óp het mondkapje.

Zeepsop en scheerschuim

Sluit je mondmasker goed aan en heb je alsnog last van beslagen glazen? Probeer dan eens je bril te wassen met afwasmiddel en water. Smeer beide kanten van je bril in met zeepsop en wrijf ze daarna droog met een pluisvrije doek. De zeep laat een minuscuul laagje achter op je bril, waardoor die minder snel zal beslaan. Je kunt je bril ook wassen met scheerschuim, dit heeft hetzelfde resultaat.

Speciale spray

Mocht je nu tijdens je werk regelmatig last hebben van beslagen glazen, dan kun je misschien beter een anticondens of anti-fog-spray kopen. Hiermee kun je je bril inspuiten zodat hij niet meer beslaat. Deze sprays kun je zowel online als bij de opticien kopen, maar informeer van tevoren wel even bij je opticien, want niet elk glas is geschikt voor zo’n spray.

Last van wiebelende brilpootjes? Zó voorkom je dat:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: HLN. Beeld: iStock

Lees meer

Sylvia Witteman: “Ik moffel de grote glasscherf op de grond snel weg”

Sylvia Witteman | Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week doet ze een poging om het huis van haar moeder schoon te maken. 

“Goed nieuws!”, zegt mijn moeder in het verpleeghuis. “Ik mag morgen naar huis!” Een week of vier heeft het wel geduurd voordat ze weer een beetje uit de voeten kon met haar nieuwe heup, maar nu is het toch (bijna) zover. “Stofzuigen en dweilen en zo kan ik voorlopig niet”, zegt ze. “Het zal wel een smeerboel zijn thui

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien