Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Dít bordspel is uitgeroepen tot het beste van 2019

Bordspellen worden anno 2019 nog massaal gespeeld. Gelukkig maar, want wat zouden we zonder monopoly en mens-erger-je-niet moeten? 

Nog steeds hartstikke populair, maar er komen steeds weer nieuwe bordspellen op de markt. Deze week is het beste bordspel van 2019 uitgeroepen. Tromgeroffel…

Advertentie

Escape room
In de leeftijdscategorie van 18 jaar en ouder, is het bordspel Escape room the game: 2 players als winnaar uit de bus gekomen. Een zenuwslopend exemplaar, want je moet samen zo snel mogelijk puzzels oplossen en verborgen aanwijzingen vinden om te kunnen ontsnappen. En dat binnen 60 minuten. Modern toevoeginkje: je hebt voor dit spel een smartphone nodig, waar je de Escape room the game-app downloadt.

Lynx
In de andere leeftijdscategorieën, wonnen de spellen ZoomiZooz Klim Verken Boomhuis (0-3 jaar), Smart Farmer (4 en 5 jaar), Lynx (6 en 7 jaar), Newbury Spookschool (8 en 9 jaar), De Kwakzalvers van Kakelenburg (10 en 11 jaar) en Rolit (12 tot met 17 jaar).

Speelgoed van het jaar
Ieder jaar vindt de verkiezing van het speelgoed van het jaar plaats. Door een jury bestaande uit bloggers, journalisten, ontwikkelingspsychologen, speelgoedinkopers en spellendeskundigen, wordt een selectie gemaakt uit alle bordspellen die in dat jaar op de markt zijn gekomen. Vervolgens hakken consumenten, wij dus, de knoop door.

Dobbelstenen kwijt? Zo maak je nieuwe dobbelstenen in geval van nood: 

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Metronieuws. Beeld: iStock 

Femke: “Ik neem me subiet voor om vanaf morgen de boel de boel te laten”

huishouden

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week is ze geïrriteerd over haar rol in het huishouden.

“Zullen we elkaar vertellen waar we goed in zijn?” We oefenen het al een tijdje, maar Nathan blijft het moeilijk vinden om zijn sterke punten op te sommen. Nu begint hij er zelf mee. “Ik ben goed in verhalen vertellen. Ik ben goed in lego bouwen. Ik ken alle automerken.” Hij gaat verbazingwekkend snel, deze avond. “Nu jij”, zegt hij plotseling. Mijn gedachten

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien