Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Dít is de beste kleur voor een ontspannen sfeer in je huis

Om stress te verminderen wordt vaak geadviseerd om uit te zoeken wat voor jou werkt. Dat verschilt van persoon tot persoon: mediteren, ademhalingsoefeningen, een rondje in de natuur lopen… of misschien wel deze kleur in je interieur toepassen.

Volgens een onderzoek van de Britse papierproducent G.F. Smith en de Universiteit van Sussex zou marineblauw de meest ontspannende kleur zijn. Hiervoor hebben ze meer dan 26.000 mensen uit 100 landen ondervraagd en hun emoties of psychologische reacties bij verschillende kleuren gemeten.

Advertentie

Hartslag

Marineblauw kwam als winnaar uit de bus, gevolgd door turquoise en roze. Volgens Anna Franklin, hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Sussex, is al vaker aangetoond dat deze ingetogen kleur de hartslag doet verlagen. Felle kleuren zoals geel worden juist geassocieerd met energie.

De zee

Daarnaast doet donkerblauw mensen onbewust denken aan de oceaan of een sterrenhemel. En dat is natuurlijk een relaxte gedachte. Ook je hersenen zouden de kleur gemakkelijker kunnen verwerken.

Meer tips om van je huis een thuis te maken? Je leest het in de Libelle special Living:

Libelle special 3 – Living
Libelle special 3 – Living
€4,55
Bestel

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: DailyMail. Beeld: iStock

ontspannen

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien