Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

'Bewaar bubbels nooit langer dan 4 dagen in de koelkast'

Zeg je Oud & Nieuw, dan zeg je champagne. Het feest is niet compleet zonder de gedroomde combinatie van oliebollen met een koud glas bubbels. Om optimaal van die bubbels te genieten, doe je er goed aan ze niet te lang in de koelkast te bewaren.

Staat de champagne al dagen koud? Dat klinkt als een goed idee, maar je raadt het al: dat is het dus niet. Champagne of prosecco dagen achtereen in de koelkast bewaren, tast de smaak aan. Dat zegt wijnmaker Marie-Christine Osselin. Ze raadt daarom aan om een fles bubbels niet langer dan 4 dagen in de koelkast te stallen.

Advertentie

Uitgedroogde kurk
“Als een fles weken in de koelkast ligt, kan de kurk uitdrogen door het gebrek aan luchtvochtigheid. Als de kurk uitdroogt, wordt de rand rondom de fles en de kurk wijder en oxideert de champagne sneller. Zo veranderen de aroma’s.”

Droge plek
In plaats daarvan kun je een fles champagne, prosecco of cava het best bewaren op een koele, droge plek waar de temperatuur constant is. Wanneer het bijna tijd is voor het plop-moment, kun je de bubbels het best in een emmer met ijs leggen. Laat de fles daarin 15 tot 20 minuten koelen. Nog een tip: houd je glas altijd vast bij de stam van het glas. Zo voorkom je dat de bubbels opwarmen.

Kunnen we nu met een gerust hart proosten.

Bron: Huffington Post. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van woensdag 19 februari gratis

snackpuzzel

Premium

Dol op puzzelen, maar geen puzzelboekje bij de hand? Waag je dan aan deze gratis snackpuzzel – gewoon lekker online. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en je hebt 7 dagen om de snackpuzzel op te lossen. Succes!

[premium-verder-lezen]

[minipuzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien