Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Bewezen: het vroegtijdig neerzetten van je kerstboom maakt je écht gelukkiger

Is het bij jou ook elk jaar weer een strijd wanneer je de kerstboom mag neerzetten? Dan heb je vanaf nu een goed excuus om je zin door te drijven: onderzoek toont namelijk aan dat het vroegtijdig optuigen van je kerstboom écht gelukkiger maakt.

Je hoeft dus niet meer te wachten tot Sinterklaas het land uit is…

Advertentie

Nostalgie
Volgens psychoanalyticus Steve McKeown speelt nostalgie een belangrijke rol in het geluksgevoel dat we ervaren bij het optuigen van de kerstboom. “We leven in een stressvolle wereld en gaan daarom graag op zoek naar kleine gelukjes. Kerstversiering maakte ons als kind altijd heel gelukkig en ook nu roept het nog steeds sterke gevoelens en vrolijke herinneringen uit onze kindertijd op,” aldus Steve. “Kerstdecoratie vormt dus een soort van houvast en doet ons opnieuw hunkeren naar die mooie momenten. Het vroeg ophangen van kerstdecoraties verhoogt de opwinding, waardoor we gelukkiger worden.”

Terug naar je jeugd
Ook psychotherapeut Amy Morin kan zich in deze verklaring vinden. “De feestperiode roept een gevoel van nostalgie op. Nostalgie helpt mensen met hun persoonlijke verleden te verbinden en het helpt hen hun identiteit te begrijpen. Voor veel mensen is het vervroegd ophangen van de kerstdecoratie een manier om voor even opnieuw te verbinden met hun jeugd. Misschien zijn de feestdagen wel een herinnering naar een periode wanneer een oude geliefde nog leefde. Of herinnert de kerstboom je er aan hoe het voelde toen je nog in de kerstman geloofde.”

Oftewel: je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het optuigen van de kerstboom!

De rest van je huis ook alvast versieren? Zo maak je een mooi stuk voor op tafel:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair.be. Beeld: iStock

Memoires van een Maîtresse – Deel 39: “Misschien kun jij maar beter gaan”

memoires

Premium

Blijkbaar moet Sabine de trossen losgooien als het op geduld aankomt. De Kapitein doet uiterst vaag over hoe hun relatie nu verdergaat en haar telefoon is nog steeds in handen van Erik de IT-man.

Wanneer ik terugkom van de markt, staat mijn woonkamer bomvol mannen. Vandaag verhuist Thijs. Hij heeft een mooi appartement gevonden, 2 straten verderop. Het voelt ongemakkelijk, met mijn bloemen in mijn hand en al die grote beren die zich ook geen houding weten te geven. “Iemand koffie?” roep ik, maar uit de mokken die zij schalks in de lucht houden, weet ik dat mijn vraag m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien