Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

In dít biertje zitten de minste calorieën

Wanneer de zon een beetje begint te schijnen, krijgen we zin om op het terras te zitten met een biertje. Maar in welk bier zitten de minste calorieën?

Er zit best veel verschil in het aantal calorieën in een biertje. Aangezien het terrasseizoen weer is begonnen, hebben we de meest gekozen biertjes op het terras op een rijtje gezet en uitgerekend hoeveel calorieën er in een flesje van 300 milliliter zit:

Advertentie

Gewone biertjes
Wanneer je voor gewoon bier gaat, kun je het beste voor Amstel of Grolsch kiezen, want daar zitten de minste calorieën in. Maar echt veel verschil zit er niet in. Alleen Jupiler komt ver boven de rest uit en bevat de meeste kilocalorieën.

Mocht je trouwens meer genieten van een speciaalbiertje? Dan kun je beter niet te veel letten op de calorieën, want: hoe donkerder het bier, des te meer calorieën het bier bevat.

Heineken: 126 kcal
Amstel: 120 kcal
Bavaria: 129 kcal
Hertog Jan: 129 kcal
Jupiler: 162 kcal
Grolsch: 120 kcal
Dommelsch: 126 kcal

Fruitbiertjes
Veel vrouwen genieten vooral van fruitbiertjes op het terras en dat is best slim, want over het algemeen bevatten deze biertjes minder calorieën dan gewoon bier. Alleen in Wieckse Rosé zit meer suiker, waardoor het aantal calorieën wat hoger ligt.

Amstel Radler: 108 kcal
Hertog Jan Bastaard: 111 kcal
Wieckse Rosé: 135 kcal
Liefmans: 105 kcal

Alcoholvrij
Het beste kun je gaan voor een alcoholvrij biertje van Heineken. In één flesje zitten ‘slechts’ 63 calorieën. Ook bij het bier zonder alcohol kun je beter niet voor Jupiler gaan, als je op de calorieën aan het letten bent.

Heineken 0,0%: 63 kcal
Jupiler 0,0%: 105 kcal
Grolsch 0,0%: 69 kcal
Amstel 0,0%: 75 kcal
Bavaria 0,0%: 69 kcal

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Biernet. Beeld: iStock

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien