Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Proost! Op deze strandbestemmingen betaal je het minst voor een biertje

Heb jij je vakantie nog tegoed en wil  je lief zijn voor je portemonnee tijdens die reis, lees dan vooral even verder. YouDiscover heeft op een rij gezet hoeveel je voor een biertje betaalt per strandbestemming.

Hiervoor hebben ze de bierprijs op de 300 meest bezochte stranden ter wereld onder de loep genomen. Voor de duidelijkheid: het gaat om de gemiddelde prijs voor een flesje bier, die is een combinatie van verkoopprijs van lokale en internationale biermerken.

Advertentie

Goedkoopste land
Het allergoedkoopste biertje scoor je in Egypte aan Soma Baai. Daar betaal je gemiddeld maar €0,66(!) per biertje. Op nummer 2 komt het Griekse eiland Zakynthos aan het strand Navagio, daar betaal je €1,41. Ook aan het Vietnamese strand Cua Dai Beach ben je goedkoop uit (€1,60), net zoals in Cuba aan Maya Coco (€1,82), het Thailandse strand Railay (€1,84), Playa Brava, Uruguay (€1,90), het Portugese strand Praia da Marinha (€1,91) en Tulum Beach in Mexico (€1,92).

Duurste landen
Wil je een beetje op je geld letten tijdens je vakantie, dan kun je beter niet naar a Plage de Maui in Tahiti gaan. Daar betaal je €7,25 voor een pint. Ook Poe Beache in Nieuw-Caledonië is met €7,11 voor een biertje erg duur, net zoals Kerteminde Nortstranden in Denemarken (€6,98), Anse Soleil op de Seychellen (€6,81), Ambataloaka in Madagaskar (€6,59) en aan het Finse strand Hietaniemi (€6,50).

Nederland
In Nederland is een pilsje aan het strand van Bloemendaal het duurst. Daar betaal je €3,67. Het goedkoopste bier krijg je aan de stranden van Vlieland (€2,56). Kijken hoe veel een biertje kost op jouw vakantiebestemming? De volledige lijst vind je hier.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: YouDiscover. Beeld: iStock

Lees meer

Sylvia Witteman: “Met vrienden, een rugzak en heel weinig geld ging ik naar Joegoslavië”

Sylvia Witteman alleen op vakantie column Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (19 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week vertelt ze over haar eerste vakantie zonder ouders.

Mijn jongste zoon, 16 jaar oud, ging voor het eerst alleen op vakantie. Alleen, dat wil zeggen, zonder ouders, maar met 5 vrienden. “We hebben een appartementje gehuurd in Knokke”, zei hij, handenwrijvend van voorpret. Knokke? Dat is toch een suffe badplaats voor keurige oude dames? Nou ja, ze zouden daar in elk geval weinig kwaad kunnen, tussen de theesalons. 200 euro kreeg hij mee. Ik vond het veel, maar j

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien