Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Bitterbal of bamihapje? In welke borrelsnack zitten de minste calorieën?

Het is weer vrijdag en dat betekent: de vrijmibo! Hartstikke gezellig én lekker. Maar in welke borrelsnack zitten eigenlijk de minste calorieën?

Heb je na het werk een borrel op de planning staan of ga je vanavond een drankje doen met wat vriendinnen? De kans is groot dat er ook wat bitterballen, frikandelletjes of bamihapjes tevoorschijn worden getoverd. Je weet nu al dat je de verleiding niet kunt weerstaan. Maar welke snack is dan de beste keuze?

Advertentie

Snacks
We zetten alle mini snacks voor je op een rijtje. Let wel op: de borrelhapjes zijn in het frituur gebakken en het aantal calorieën is zonder dipsaus gerekend.

Eén bitterbal: 51 kcal
Eén mini-frikandel: 47 kcal
Eén bamihapje: 33 kcal
Eén kipnugget 52 kcal
Eén nasihapje: 59 kcal
Eén mini loempia: 31 kcal

De winnaar
Als je er dus toch voor kiest om tijdens de borrel een lekker hapje te pakken, kun je het beste voor de mini loempia of het bamihapje gaan. Zitten die er niet tussen? Dan is één bitterbal ook echt geen ramp. Het is tenslotte weekend. Maar het probleem is natuurlijk dat het meestal nooit bij één stuk blijft…

Geen zin in een vette hap en wil je een avondje gezond borrelen? Dat kan met deze heerlijke, maar verantwoorde hapjes. 

Of maak zelf heel makkelijk deze originele, heerlijke en gezonde appelchips:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Het voedingscentrum. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien