Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Deze bloemen passen het beste bij jouw sterrenbeeld

Als je voor een vriendin, buurvrouw of kennis eens een bloemetje wil halen: vanaf nu weet je welke bloemen je het beste kunt kopen. 

Tenminste, zolang je maar weet wanneer iemand jarig is. Want op basis van iemands sterrenbeeld blijk je een hoop te kunnen zeggen over welke bloemen iemand graag in huis heeft staan.

Advertentie

Ram (21 maart – 19 april)
Rammen zijn spontaan, direct en durven veel. Ze zijn daarom graag onafhankelijk. Bij de Ram passen distels en de kamperfoelie goed. Een beetje prikkelbare planten en bloemen – daar houdt de Ram van. Zo kun je een Ram ook erg blij maken met een bos rode rozen. Of tulpen, altijd goed. Maar met een vers geplukt bosje distels maak je een ram het meest blij. Liefst in vurige kleuren: rood of paars.

Stier (20 april – 20 mei)
De Stier heeft een persoonlijkheid die wordt gekenmerkt door daadkracht en vastberadenheid. Ze weten wat ze willen in het leven en zijn echte levensgenieters. Met een bos vingerhoedskruid maak je een Stier gelukkig. Ook kun je gaan voor klaprozen en rozen. Denk qua kleuren aan groen of rood-oranje. Voor klaprozen geldt natuurlijk dat je ze niet kunt plukken (dan gaan ze dood), dus zaadjes in een zakje zijn de oplossing voor Stieren met een tuin.

Tweeling (21 mei – 20 juni)
Tweelingen verbergen vaak hun emoties achter woorden. Maar dat neemt niet weg dat ze een bloemetje niet kunnen waarderen, dat doen ze meer in stilte. Ga je voor de Tweeling iets kopen? Denk dan aan een simpel bosje lavendel of een grote, sierlijke bos lelies. Deze bloemen passen het beste bij dit sterrenbeeld. Zomerse, blije bloemen, het liefst geel, lila of anders frisgroen.

Kreeft (21 juni – 22 juli)
Kreeften zijn doorgaans gevoelige mensen die heel zorgzaam zijn. Ze zetten zichzelf niet graag op nummer 1. Dat verdient toch juist een bosje? Kreeften houden van alle witte bloemen. Frisse bossen bloemen met veel wit en groen, dus liever geen gekke kleuren in het boeket. Geen wit? Ga dan voor oranje-geel.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)
De Leeuw is een krachtig teken in de astrologie: het zijn vaak trotse mensen met veel zelfvertrouwen en zelfkennis. Bijpassende bloemen zijn zonnebloemen: groots en opvallend. Goudsbloem is een ander mooi alternatief: want ja, de kleur goud (nou ja, tegen oranje aan..), die doet het altijd goed bij deze kanjer. Leeuwen houden van warme kleuren als geel en oranje.

Maagd (23 augustus – 22 september)
De maagd is efficiënt en perfectionistisch. Simpele bloemen zijn juist goed. Ze houden van kleine, subtiele boeketjes met schattige bloemetjes. Denk bijvoorbeeld aan de boterbloem of madeliefjes. Qua kleuren kun je gaan voor violet, wit of geel-groen.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)
Weegschalen kenmerken zich doordat ze altijd een behoefte hebben aan liefde en aandacht. Door de besluiteloosheid kan de Weegschaal zichzelf nog weleens in de nesten werken. Want keuzes maken: dat is altijd lastig. Daarom kun jij maar beter een bloemetje uitkiezen, toch? Denk bij de Weegschaal aan hyacinten, rozen of wilde veldboeketten in een kleurige mix. Hoe meer er gemixt is, hoe minder keuze er gemaakt hoeft te worden, immers. Als je toch 1 kleur zoekt voor dit sterrenbeeld: ga voor lichtblauw of zachtroze.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)
De Schorpioen is vaak heel intuïtief en kiest al gauw voor de lust. Ook zijn ze emotioneel en gepassioneerd. Daar passen eigenlijk alle rode bloemen wel bij. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan rozen, maar ook aan geraniums of donkere pioenrozen. Geen rood? Dan mag blauw ook.

Boogschutter (22 november – 21 december)
Boogschutters zijn vaak avontuurlijk en impulsief. Ook zijn ze enthousiast en joviaal. Bij de Boogschutter passen anjers goed. In alle kleuren – welke maakt niet zoveel uit, als het maar een lekkere flinke bos is. Een andere optie is een potje met krokussen. De kleur blauw past het beste bij de Boogschutter.

Steenbok (22 december – 20 januari)
Steenbokken zijn vaak ambitieus, standvastig, betrouwbaar, voorzichtig en stipt. Ze houden van orde. Viooltjes zijn zeker geliefd. Als ze maar lekker geordend in een pot staan of netjes in het tuintje zijn gesorteerd. Want van rommel houdt de Steenbok beslist niet. Een alternatief is jasmijn – ook zeker weten een hit. Ga voor donkere kleuren als blauw-paars.

Waterman (21 januari – 19 februari)
Watermannen geloven graag in het onmogelijke, zijn creatief en vinden vrienden erg belangrijk. Ze zijn dol op de orchidee. Een grappig alternatief is een aloëveraplantje. Favoriete kleuren: zachtroze en violet of paars.

Vissen (20 februari – 20 maart)
Vissen zijn praktisch ingesteld en zijn vaak meegaande mensen, die zichzelf weleens wegcijferen. Ze leven zich graag in de ander in. Ze houden ook van orde. Daarom is een bosje nepbloemen geen slecht idee voor de Vis: wel zo praktisch, bloemen die nooit verwelken. Dan genieten ze buiten wel van echte bloemen, zoals hun favoriet: bloesem. Qua kleuren zit je altijd goed met roze en violet. Ook waterlelies vinden de Vissen prachtig. Toch iets met water, hè?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Flower Expert. Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien