Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Door déze 9 (bord)spelletjes krijg je het snelst ruzie

Het is natuurlijk maar een spelletje, maar eerlijk is eerlijk: sommige spelletjes kunnen je zó bloedfanatiek maken, dat jullie gaan ruziën als een stel kinderen.

Zo lang je er achteraf maar om kunt lachen met elkaar, is dat natuurlijk prima. Maar echt, deze spelletjes kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen. Want zodra er macht, geld en onrecht bij komen kijken, is het soms opeens ‘echt niet leuk meer, hoor’!

Advertentie

1. 30 seconds
Die tijdslimiet van 30 seconden is recept voor gescheld en getier. En: “Waarom heb je niet díe als eerste omschreven?! Die is zo makkelijk!”, of juist: “Dat je dít niet raadt, ik zeg het praktisch voor!” Daarbij betrapt de tegenpartij je natuurlijk dolgraag op de kleinste overtredingen.

2. Pictionary 
“Jij kan echt niet tekenen!” Arrrgggh.

3. Hints 
Superfrustrerend als jij denkt dat je het duidelijk uitbeeldt, en je partner het toch niet raadt en tettert: “Waarom beeld je dat zo uit?! Zo raad ik het toch nooit!”

4. Party&Co
Dat is eigenlijk 30 seconds, Pictionary en Hints in één… ergernissen ten overvloede.

4. Scrabble
Dat je tegenspeler zwéért dat een woord bestaat, hoe gek ’t ook klinkt, om maar van z’n letters af te komen. Het gevolg: kibbelend elkaars woorden googelen.

5. Kolonisten van Catan
Het hele doel van dit spel is elkaar tegenwerken en helemaal vast proberen te leggen. Probeer het dan maar eens gezellig te houden…

6. Risk
Op een gegeven moment roept er altijd wel iemand: “JULLIE ZIJN ALLEMAAL TEGEN MIJ.” En dat is dan vaak ook even zo – al is het maar een spelletje. Lullig, hè? Het onrecht!

7. Monopoly 
Als je aan het verliezen bent en alleen nog maar moet betalen, is er geen lol meer aan en wil je het liefst stoppen. Maar voor degene die rijk in het spel is, mag het daarentegen nog uren doorgaan.

8. Triviant
Of iemand tijdens dit spel nou treuzelt of juist te snel antwoordt: het is nooit goed.

9. Memory
Wanneer iemand een kaartje verkeerd terug legt: “BEGIN DAN MAAR OPNIEUW, NU RAAD IK HET TOCH NIET MEER.”

 

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Sylvia Witteman: “Ik moffel de grote glasscherf op de grond snel weg”

Sylvia Witteman | Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week doet ze een poging om het huis van haar moeder schoon te maken. 

“Goed nieuws!”, zegt mijn moeder in het verpleeghuis. “Ik mag morgen naar huis!” Een week of vier heeft het wel geduurd voordat ze weer een beetje uit de voeten kon met haar nieuwe heup, maar nu is het toch (bijna) zover. “Stofzuigen en dweilen en zo kan ik voorlopig niet”, zegt ze. “Het zal wel een smeerboel zijn thui

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien