Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Brandweer waarschuwt kattenbaasjes voor inductiekookplaat

Heb jij een kat? En heb je ook een inductiekookplaat? Niet de beste combinatie, waarschuwt de Belgische brandweer.

Ze slaan alarm nadat het de afgelopen tijd meerdere keren is misgegaan. “We krijgen regelmatig oproepen binnen van kleine brandjes die zijn veroorzaakt door een kat die op avontuur trekt.”

Advertentie

Pootjes op het fornuis
In één week tijd moest de brandweer voor 3 door katten veroorzaakte branden uitrukken. En ze hadden alle 3 te maken met een inductiekookplaat. Als een kat op het aanrecht springt en over de plaat loopt, kan ‘ie met zijn pootjes per ongeluk het fornuis aanzetten. “Als er dan nog een pot of een frietketel op je fornuis staat, heb je kans dat die vuur vatten”, legt de brandweer uit aan Radio 2. Met alle gevaren voor jou en je huistijger van dien.

Kinderslot
Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Hoe? Heel makkelijk: zet je inductiekookplaat op het kinderslot. Dat is net zo goed een huisdierslot. Heb je geen kinderslot op je kookplaat? Zorg er dan in ieder geval voor dat je na het koken alles van het fornuis afhaalt.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Radio 2. Beeld: iStock 

Áltijd groen in je keuken met deze zelfgemaakte kruidentrolley

kruidentrolley

Niets lekkerder dan koken met verse kruiden. Maar waar laten we al die potjes? Nou, in deze leuke trolley, die je heel makkelijk zelf maakt.

Dit heb je nodig voor de kruidentrolley

  • Zwarte houten keukentrolley € 49,- | 6 opbergblikken taupe 11x11x16 cm € 4,- p.st | Houten schaal Venezia € 7,- | Schuurblok middel € 1,
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien