Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Brandweer waarschuwt kattenbaasjes voor inductiekookplaat

Heb jij een kat? En heb je ook een inductiekookplaat? Niet de beste combinatie, waarschuwt de Belgische brandweer.

Ze slaan alarm nadat het de afgelopen tijd meerdere keren is misgegaan. “We krijgen regelmatig oproepen binnen van kleine brandjes die zijn veroorzaakt door een kat die op avontuur trekt.”

Advertentie

Pootjes op het fornuis
In één week tijd moest de brandweer voor 3 door katten veroorzaakte branden uitrukken. En ze hadden alle 3 te maken met een inductiekookplaat. Als een kat op het aanrecht springt en over de plaat loopt, kan ‘ie met zijn pootjes per ongeluk het fornuis aanzetten. “Als er dan nog een pot of een frietketel op je fornuis staat, heb je kans dat die vuur vatten”, legt de brandweer uit aan Radio 2. Met alle gevaren voor jou en je huistijger van dien.

Kinderslot
Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Hoe? Heel makkelijk: zet je inductiekookplaat op het kinderslot. Dat is net zo goed een huisdierslot. Heb je geen kinderslot op je kookplaat? Zorg er dan in ieder geval voor dat je na het koken alles van het fornuis afhaalt.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Radio 2. Beeld: iStock 

Anne-Wil merkt dat ze ouder wordt als Han haar op iets wijst

Vrouw zorgen

Premium

Anne-Wil heeft 2 kinderen, 5 kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze spreekt af met haar jeugdvriendinnen Helga en Agnes.

Zaterdag

Meteen na het ontbijt ben ik begonnen met het leeghalen van de kerstboom. Weg met dat ding! Andere jaren kan ik er bijna geen afscheid van nemen, nu kan hij me niet snel genoeg de deur uit zijn. Het is trouwens nog een heel karwei, en als ik klaar ben zitten de naalden tot onder mijn oksels, dwars door mijn trui heen. Het kan me allemaal niets schelen. [premium-verder-lezen] Ik maak de knijpertjes van de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien