Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Waarom je brood niet op het aanrecht zou moeten bewaren

Brood bewaren, het is en blijft een dingetje. Veel mensen vriezen een brood direct thuis in, maar er zijn ook mensen die een vers sneetje brood een stuk lekkerder vinden. Maar hoe houd je het dan zo lang mogelijk vers?

Het aanrecht is waarschijnlijk de populairste plek om een brood te bewaren. Je voelt de bui misschien al wel hangen, dat is nou juist de plek waar je het niet zou moeten bewaren. Kamertemperatuur is namelijk de perfecte temperatuur voor schimmel om te groeien. Die groei zal dan ook bijna meteen van start gaan. Binnen enkele dagen zal er dan ook schimmel te zien zijn. En dan is de schimmel dus al een tijdje aan het groeien. Eet je het toch op? Dan kan dat vervelende gevolgen als een rommelende buik en allergische reactie hebben.

Advertentie

Invriezen
Je kunt brood dus inderdaad beter meteen na aankoop invriezen. Als je daar niet van houdt, zal je tóch echt iets eerder uit bed moeten om een vers broodje te halen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Welingelichtekringen.nl. Beeld: iStock.

brood

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien