Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Het OMT raadt buitenlandse reizen in de kerstvakantie af

Was je van plan om in de kerstvakantie eens lekker de zon op te zoeken? Kleine kans dat dat doorgaat. Het OMT pleit voor een negatief reisadvies tijdens die vakantie.

Toen we afgelopen zomer weer massaal op vliegvakantie mochten, leidde dat tot een flinke stijging in het aantal besmettingen. Het vermoeden is nu dat veel Nederlanders het coronavirus destijds vanuit vakantiebestemmingen als Frankrijk en Spanje mee naar Nederland namen.

Advertentie

Vakanties geschrapt

Om die reden ziet het OMT het liefst dat Nederlanders de komende maanden, en dus ook in de kerstvakantie, gewoon in eigen land blijven. Ook nu zijn buitenlandse vakanties een te groot risico voor de verspreiding van het coronavirus. Het OMT adviseert het kabinet dan ook een negatief reisadvies af te geven.

Thuisquarantaine

Het OMT heeft nog een reden om dit te adviseren: de regel om in thuisquarantaine te gaan na het bezoeken van een oranje gebied wordt massaal aan de laars gelapt. Slechts een kwart deed dit netjes, driekwart doet dit niet.

Wintersportvakanties

Daarnaast heeft het OMT de pijlen vooral op de wintersportvakanties gericht. Omdat deze vakanties vaak in grote groepen gevierd worden en bij de après-ski vaak alcohol in het spel is, vindt het OMT deze wintersportvakanties bijzonder risicovol. Ook omdat het daar, bijvoorbeeld in skiliften, vaak niet te doen is om de 1,5 meter afstandsregel te hanteren.

Feestdagen

Het OMT richt zich in het advies niet alleen tot de vakanties, maar neemt ook familiediners tijdens de feestdagen onder de loep. Het advies van de experts luidt om het familiebezoek zoveel mogelijk te beperken. Daarmee hangen grootschalige kerstvieringen dus aan een zijden draadje.

De zorg geeft antwoord: heeft Nederland corona onderschat?

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: NOS. Beeld: iStock

Lees meer

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien