Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Is je cactus bruin en slap? Dít kan de oorzaak zijn

Cactussen zijn ontzettend makkelijk te onderhouden. Ze hebben af en toe water nodig en verder hoef je er eigenlijk niet naar om te kijken. Toch kunnen ze soms bruin en slap worden. Waar komt dat eigenlijk door?

Vetplanten en cactussen zijn over het algemeen heel sterk en hebben niet zo veel verzorging nodig. Toch kan een cactus na een tijdje ineens slap en bruin worden. In dat geval ligt de oorzaak meestal bij een schimmel.

Advertentie

Frisse lucht

Wat je dan het beste kunt doen is de plant enkele dagen in de frisse buitenlucht zetten. Doe dit alleen in de zomer, wanneer het warm genoeg is. Anders gaat ‘ie sowieso dood. Cactussen zijn namelijk vooral warme temperaturen gewend. Zorg er bovendien voor dat de plant niet nat wordt. Dus zet ‘m het liefst op een droge plaats. Helpt dit niet? Dan kun je het beste aan de slag met bestrijdingsmiddelen die je in diverse tuincentra kunt kopen.

Nieuwe grond

De kans is groot dat de schimmel is ontstaan doordat je de cactus te veel water hebt gegeven. Schimmels houden namelijk van een donkere, vochtige omgeving. Wanneer de schimmel voornamelijk in de potgrond zit, kun je cactus afschudden en nieuw potgrond bij de plant doen. Zo geef je de cactus een nieuwe kans. Succes!

Meesterbinder Martijn: zó vaak moet je een cactus water geven:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Plantiful.be. Beeld: iStock

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien