Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Zó verpot je een cactus zonder geprikt te worden door een naald

Een cactus is de perfecte kamerplant, omdat cactussen weinig verzorging nodig hebben. Toch moeten ze op een gegeven moment worden verpot, en dat kan een knap lastig klusje zijn met al die naalden. 

Met stevige handschoenen, krantenpapier, hydrokorrels, speciale cactusgrond en natuurlijk een nieuwe pot voor je cactus kom je gelukkig een heel eind.

Advertentie

Grotere pot
Bij het kiezen van een nieuwe pot, is het belangrijk dat je een pot kiest die minstens 3 centimeter groter is de de pot die je nu hebt voor je cactus. Ook is het handig dat er een gat aan de onderkant zit, zodat overtollig water weg kan lopen. Zet er dan wel een schaaltje onder.

Oude eruit
Doe de handschoenen aan en pak het krantenpapier erbij. Wikkel je harige vriend voorzichtig in met wat krantenpapier en haal hem zo uit de pot. Door de handschoenen en de kranten voel je daar waarschijnlijk helemaal niks van.

Nieuwe erin
Doe eerst een laagje hydrokorrels in de nieuwe pot, vervolgens de cactusgrond en zet dan de cactus in de pot. Graaf hem goed in en zorg ervoor dat de cactus stevig staat. Geef je cactus tot slot nog wat water en hij kan weer even vooruit!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Eigen huis en tuin. Beeld: iStock

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien