Cadeautip: 4-delige My-Jewellery sieradenset voor € 39,95

Zoek binnen:

Zó verpot je een cactus zonder geprikt te worden door een naald

Een cactus is de perfecte kamerplant, omdat cactussen weinig verzorging nodig hebben. Toch moeten ze op een gegeven moment worden verpot, en dat kan een knap lastig klusje zijn met al die naalden. 

Met stevige handschoenen, krantenpapier, hydrokorrels, speciale cactusgrond en natuurlijk een nieuwe pot voor je cactus kom je gelukkig een heel eind.

Advertentie

Grotere pot
Bij het kiezen van een nieuwe pot, is het belangrijk dat je een pot kiest die minstens 3 centimeter groter is de de pot die je nu hebt voor je cactus. Ook is het handig dat er een gat aan de onderkant zit, zodat overtollig water weg kan lopen. Zet er dan wel een schaaltje onder.

Oude eruit
Doe de handschoenen aan en pak het krantenpapier erbij. Wikkel je harige vriend voorzichtig in met wat krantenpapier en haal hem zo uit de pot. Door de handschoenen en de kranten voel je daar waarschijnlijk helemaal niks van.

Nieuwe erin
Doe eerst een laagje hydrokorrels in de nieuwe pot, vervolgens de cactusgrond en zet dan de cactus in de pot. Graaf hem goed in en zorg ervoor dat de cactus stevig staat. Geef je cactus tot slot nog wat water en hij kan weer even vooruit!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Eigen huis en tuin. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien