Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

'Carnaval moet een officiële feestdag worden waarop iedereen vrij heeft'

Alaaf, alaaf: goed nieuws voor iedereen die dol is op hét feestje van het jaar onder de rivieren.

Want bierbrouwerij Bavaria pleit nu voor een officiële vrije dag met carnaval, zodat iedereen vrij heeft. Er is zelfs een petitie gestart via de site carnavalvrij.nl.

Advertentie

Even sparen
In een reclame van het biermerk is te zien hoe een trouwe ‘carnavaller’ zegt: “En nou is het genoeg! Het kan toch niet zo zijn dat wij, hardwerkende Brabanders en Limburgers, elk jaar weer onze zuurverdiende vakantiedagen moeten inleveren om het feest der feesten te kunnen vieren?” Natuurlijk zijn vele mensen het met hem eens. Als er 4o.000 handtekeningen zijn verzameld, dan gaat de initiatiefnemer naar de Tweede Kamer met het voorstel. Op Facebook krijgt het bericht al meer dan 5,9 duizend likes en is het bericht al bijna 4000 keer gedeeld. Het lijkt goed te gaan met de actie: binnen een dag zijn er al meer dan 10.000 handtekeningen verzameld.

Lekker lang
Dit jaar begint carnaval officieel op zondag 11 februari. Het is van oorsprong een katholiek feest dat normaal gesproken 3 dagen duurt; van zondag tot en met dinsdag, en vooral in het zuiden van het land een groot festijn is. Tegenwoordig wordt er ook de vrijdag voorafgaand aan het officiële feest al spreekwoordelijk in de lampen gehangen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien