Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Code geel op de zondagmorgen: KNMI waarschuwt voor hagel en véél wind

Het KNMI heeft voor zondagmorgen code geel afgegeven. Er trekken flinke buien van het westen naar het oosten van ons land. Maar daar stopt het niet: zondagochtend is er tussen 08.00 en 09.00 uur op het Waddeneiland Vlieland gemiddeld windkracht 9 gemeten. Daarmee heeft het volgens Weerplaza, na een stormloze herfst, voor het eerst deze meteorologische winter officieel gestormd. Eh, hoera?

Meteorologen spreken van een officiële storm als de gemiddelde windsnelheid over een heel uur uitkomt op 9 Beaufort. En dat was dus op Vlieland het geval met windstoten tot 100 km/u. En dat was ook de eerste officiële storm sinds 10 augustus. Tijdens deze zomerstorm was er vooral overlast in de kustregio’s, onder andere het dak van het voetbalstadion van AZ stortte toen in.

Advertentie

Verkeershinder
Het verkeer en activiteiten buiten de deur kunnen vooral ’s morgens hinder ondervinden van het weer, waarschuwt het instituut. “Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen.” Toch lijkt de hinder op de wegen tot nu toe mee te vallen.

Het wordt beter
In de loop van de dag neemt de wind geleidelijk in kracht af. De stormkracht zal afnemen, maar de wind blijft nog wel enige tijd stormachtig in de noordelijke kustgebieden. Vanavond zal het alleen aan de zee nog krachtig zijn met windkracht 6. Gelukkig zien we tussendoor de zon, maar helaas in het westen en in het noorden ook af en toe hagel en onweer. En dat wisselvallige weer zal volgens Weerplaza ook nog wel een paar dagen aanhouden.

Onverwachts regen? Geen probleem met deze hippe regenlaarsjes:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weerplaza. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Met vrienden, een rugzak en heel weinig geld ging ik naar Joegoslavië”

Sylvia Witteman alleen op vakantie column Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (19 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week vertelt ze over haar eerste vakantie zonder ouders.

Mijn jongste zoon, 16 jaar oud, ging voor het eerst alleen op vakantie. Alleen, dat wil zeggen, zonder ouders, maar met 5 vrienden. “We hebben een appartementje gehuurd in Knokke”, zei hij, handenwrijvend van voorpret. Knokke? Dat is toch een suffe badplaats voor keurige oude dames? Nou ja, ze zouden daar in elk geval weinig kwaad kunnen, tussen de theesalons. 200 euro kreeg hij mee. Ik vond het veel, maar j

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien