Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Zó maak je jouw computer in een handomdraai brandschoon

Het beeldscherm van je computer is zo’n plek waar stof zich ontzettend snel lijkt te verzamelen. En binnen een handomdraai zitten er allerlei vingerafdrukken op. Maar hoe maak je jouw computer nou het beste schoon?

Libelle zocht het voor je uit, en stuitte op een razendsnelle truc waarmee je binnen 10 seconden voorzien bent van een brandschone laptop of computer. En er zijn géén dure schoonmaakmiddelen voor nodig.

Advertentie

Brandschone computer
Het is geen hogere wiskunde. Integendeel. Pure Wow schrijft namelijk dat je niet in de weer hoeft te gaan met speciale schoonmaakdoekjes voor computers, maar dat je het beste een simpele microvezeldoek kunt gebruiken. Gewoon eentje die je voor een paar cent bij de supermarkt scoort, dus. Als je scherm heel vies is, kun je er een druppeltje water bij doen. Maar maak de doek niet te vochtig!

Donker scherm
Om het beste te zien waar de vingerafdrukken op je scherm zitten en waar het meest stof zich verzameld heeft, kun je het beste de computer uitzetten als je begint met het schoonmaken ervan. Op een donker scherm vallen de vlekken namelijk het snelst op. En het voorkomt dat je per ongeluk op een knop drukt en je een belangrijk bestand wist.

Allesreiniger
De andere onderdelen van je laptop of computer (dus níet het scherm), kun je het beste schoonmaken met een milde allesreiniger. Brilpoetsdoekjes kunnen ook heel goed werken om je computer er binnen een paar seconden weer zo goed als nieuw uit te laten zien. Maar vergeet niet: maak je doekje niet te vochtig. Want water en computers is nog steeds geen goede combinatie.

Bron: Pure Wow. Beeld: iStock

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien