Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Waarom je croissants beter bij de supermarkt dan bij de bakker kunt kopen

Niets fijner dan de dag beginnen met een krakend vers croissantje, een verse jus en een krantje. Ga je altijd naar de bakker voor die croissants? Uit onderzoek blijkt dat je die net zo goed bij de buurtsuper kunt kopen.

Het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde heeft onderzoek gedaan naar het verschil in kwaliteit tussen croissants van de bakker en van de supermarkt. Voor een croissant bij de bakker betaal je namelijk veel meer dan bij de supermarkt. Is dat terecht?

Advertentie

Fabriek
Uit het onderzoek blijkt dat bakkers bijna nooit meer zelf hun croissants bakken omdat het teveel werk is – een croissant maken kost 3 dagen – en veel mensen een croissant uit de fabriek wel prima vinden. Voor zo’n croissant zijn mensen bij de bakker bereid een euro te betalen, terwijl diezelfde croissants bij de supermarkt verkocht worden voor slechts 25 cent.

Roomboter
Wat is dan het verschil tussen deze twee croissants? Zowel de supermarkt als de bakker krijgen de croissant bevroren binnen en beide croissants worden gemaakt met roomboter. Wel vertelt een medewerker van een croissantbakkerij in het programma dat er voor verschillende klanten verschillende recepten zijn. Zo bevat het ene croissant 12% boter en de ander 30%. Toch zorgt ook dat niet voor het enorme prijsverschil, want zo’n verschil kost een klant maar een paar cent.

Prijs
Zo zit het wel: de inkoopprijs van een croissant is slechts 20 cent. Dat geldt zowel voor de supermarkt als voor de bakker. De supermarkt houdt deze prijs laag omdat ze zo klanten lokken die ook de rest van de boodschappen bij hun winkel doen, terwijl de bakker het alleen van zijn brood moet hebben en zich een lagere prijs dus niet kan permitteren. Bakkers hanteren nog steeds dezelfde prijs voor het baksel van toen ze de croissants nog zelf maakten en maken dus veel meer winst.

Benieuwd naar de complete uitleg? De aflevering van Keuringsdienst van Waarde is donderdag om 20.25 uur te zien op NPO3.

BEKIJK OOK: Dit wil je: cinnamon rolls van croissantdeeg

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD.nl. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (11 t/m 17 augustus) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien