Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Zó ziet een dagje Efteling eruit met coronamaatregelen

Goed nieuws voor Efteling-fans: vanaf vandaag is het park weer open. Als je Efteling-fan bent, wist je dat natuurlijk allang en heb je misschien onlangs ook wel in die mega digitale wachtrij gestaan.

Hoe dan ook: als je binnenkort naar de Efteling gaat, dan zal je bezoekje er wegens de coronamaatregelen anders uitzien dan voorheen. Wij vertellen je wat je kunt verwachten.

Advertentie

Digitale wachtrij

Nog even over die virtuele wachtrij: die was niet normaal. Een uurtje wachten voor de Droomvlucht is er niks bij. Efteling-abonnees konden vanaf zaterdag in de rij staan om een ticket en een tijdslot te reserveren. Vanaf maandag mochten de reguliere bezoekers aansluiten. Het resultaat: het park is volgeboekt tot aan Pinksteren. Op het drukste moment stonden er maandag maar liefst 24.000 mensen in de digitale wachtrij.

Rustiger

Maar dan mag je wél binnenkort het park weer in. En dat park is inmiddels helemaal aangepast op de coronamaatregelen zodat de gasten de Efteling veilig kunnen bezoeken. Eén van de eerste dingen die anders zijn, en wat je tijdens een bezoek vast merkt, is dat de Efteling maar een derde van de normale capaciteit naar binnen laat. Dat is een groot voordeel voor mensen met een kaartje. Het park zal een stuk rustiger zijn dan normaal.

Eenrichtingsverkeer en stavakken

Maar of je dan ook te maken krijgt met korte rijen bij de attracties? Dat is nog niet zo zeker! In achtbanen wordt namelijk om en om een rij stoeltjes vrijgehouden, waardoor er minder mensen per keer in kunnen. In de wachtrijen zelf zijn stavakken gemaakt, zodat de mensen in de rij afstand kunnen bewaren. In het Sprookjesbos is vanaf vandaag een heuse ‘verkeersregel’ in het leven geroepen. Er geldt daar namelijk vanaf nu eenrichtingsverkeer.

Grappige inhakers

In het park ga je ook een aantal grappige inhakers tegenkomen. Zo worden sommige snacks die je bij kraampjes kunt kopen via een glijbaantje aan de bezoekers gegeven. Naast dit soort ‘grapjes’ van de Efteling, kom je ook desinfectiemiddelen overal in het park tegen.

Abonnees

Als abonnee heb je natuurlijk geen gebruik kunnen maken van je abonnement in de periode dat de Efteling dicht was. Daar heeft het park een compensatie voor bedacht. Per dag dat het park gesloten was, krijgen abonnees een vergoeding in de vorm van tegoed op de abonnementspas. Ook voor parkeerabonnementen worden abonnees gecompenseerd. Ook leuk: nu het park weer open is zal de Efteling extra evenementen buiten de reguliere openingstijden organiseren speciaal voor abonnementhouders om hen tegemoet te komen. Lees hier waar je als abonnee nog meer recht op hebt.

Bezoekers vandaag

Tweets van de bezoekers van vandaag geven ons een inkijkje in de coronamaatregelen die er getroffen zijn:

Deze 8 mensen hadden de achtbaan tóch liever overgeslagen

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nu.nl. Beeld: iStock

Lees meer

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien