Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Vergeet de Monstera! Dit wordt dé kamerplant deze winter

Een goede plant in huis doet wonderen, maar welke kies je? Als we een expert moeten geloven, doe je er goed aan om deze winter de drakenbloedboom in huis te hebben.

De plant is al hartstikke bekend onder menig plantenliefhebber, maar volgens Erin Marino, directeur van online tuincentrum The Sill, is de plant juist tegenwoordig helemaal aan de hand.

Advertentie

Stoer uiterlijk

“De planten lijken weer in de schijnwerpers te komen omdat ze erg winterhard zijn en omdat ze binnen erg groot kunnen worden. Hoe leuk is dat, in de winter?” zegt Marino. De drakenbloedboom (Dracaena draco) dankt zijn naam aan de stekelige bladeren die naar boven groeien en een overgang maken in de kleur rood. Het heeft een stoer uiterlijk; dit komt mede doordat deze plant oorspronkelijk uit Afrika komt, waar het klimaat ruig is voor planten.

Kan tegen een stootje

Daarnaast is deze trend goed nieuws voor zij zonder groene vingers: “Ze zijn enorm gemakkelijk te verzorgen,” zegt Marino. “Ze doen het ’t beste in helder, indirect licht. Je hoeft ze maar om de één tot twee weken water te geven als ze fel indirect licht krijgen – dus dat wordt minder frequent in de winter.” Direct zonlicht kan deze plant beschadigen, dus geef deze plant af en toe wat zon, maar zeker ook schaduw.

Hoewel de dracaenaplant een aantal variëteiten heeft, is de “funky” marginata volgens Marino het populairst.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pairs Well With Plants (@pairswellwithplants) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kelly (@thefreshhome) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @pandorasplace op

Tuinvlogger Loes heeft dé tip om je kamerplanten in leven te houden:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Well + Good. Beeld: iStock

Lees meer

Sylvia Witteman: “Ik moffel de grote glasscherf op de grond snel weg”

Sylvia Witteman | Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week doet ze een poging om het huis van haar moeder schoon te maken. 

“Goed nieuws!”, zegt mijn moeder in het verpleeghuis. “Ik mag morgen naar huis!” Een week of vier heeft het wel geduurd voordat ze weer een beetje uit de voeten kon met haar nieuwe heup, maar nu is het toch (bijna) zover. “Stofzuigen en dweilen en zo kan ik voorlopig niet”, zegt ze. “Het zal wel een smeerboel zijn thui

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien