Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

De mooiste brief: "Door jou durfde ik groot te dromen"

Elke week de mooiste brieven, verhalen, tweets en posts in ‘In gesprek met Libelle’. Deze week vertelt een lezeres over de speciale band met haar moeder.

Jij groeide op in Nederland. Toen je naar Italië op vakantie ging, werd je verliefd op mijn vader. Jullie trouwden en jij verhuisde naar Italië om bij je grote liefde te wonen. Er waren veel obstakels: van de beheersing van de taal in een tijd zonder hulp van internet tot de integratie in een nieuw land. Ik wist wel dat jij Nederland miste. Op mijn achttiende besloot ik om in Nederland aan de universiteit te gaan studeren en daarna studeerde ik ook in Israël. Al die tijd heb ik je zo gemist. Maar je las me voor via Skype of stuurde via WhatsApp artikelen uit Libelle. Met jouw moed en doorzettingsvermogen om in Italië te integreren ben je mijn voorbeeld geweest toen ik moest wennen aan het land waar ik studeerde. Dankzij jouw voorbeeld heb ik in andere landen gestudeerd en spreek ik meerdere talen. Elke keer besefte ik hoe zwaar het was voor jou om in een ander land opnieuw te beginnen. Jij hebt me geholpen om groot te kunnen dromen. Je bent mijn superheld.

Advertentie

Je dochter

De schrijfster krijgt een mooie ketting met een vergulde Libelle-hanger, speciaal ontworpen voor de mooiste brief in Libelle. Ook een brief inzenden en kans maken op een vergulde gouden ketting en een hanger? Mail naar netwerk@libelle.nl.

Beeld: iStock

Zó hou je je brein fit naar mate je ouder wordt: “Nieuwe dingen proberen is een must voor het oudere brein”

brein

Dat je hersenen net als de rest van het lichaam ouder worden, is niet per se slecht nieuws, in sommige opzichten werkt het oudere brein zelfs beter dan dat van een dertiger. Wel is het van belang om de hersenen fit en lenig te houden: “Kantklossen, sambadansen, sudoku’s: nieuwe dingen proberen is een must!”

Eh, hoe heette die acteur ook alweer? En wat was de titel van dat mooie boek dat ik laatst las? Het zal veel 50-plussers bekend voorkomen. Als de jaren gaan tellen laat het geheugen ons nu eenmaal wat vaker in de stee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien