Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Déze herfstbloeiers laten jouw tuin in het najaar stralen

Het najaar is ingezet en de eerst zo kleurrijke tuinen verliezen hun pracht. Maar is dit wel nodig? Met deze herfstbloeiers gaat het feest nog door als de temperaturen allang zijn gedaald.

1. Azuurblauwe salie (Salvia uliginonsa)
Deze plant is niet alleen handig om in de tuin te hebben staan voor de koudere dagen, het is ook nog eens een echte blikvanger. De azuurblauwe blaadjes bloeien maandenlang en zorgen voor een zee aan kleur in je tuin.

Advertentie

blauwe salie herfstbloeier

2. Leliegras (Liriope Muscari)
Letterlijk vertaald betekent ‘liriope muscari’ het leliegras dat op blauwe druifjes lijkt. Daar heeft deze plant zeker iets van weg! Het grote verschil is de bloeitijd: leliegras begint pas met bloeien aan het einde van de zomer en voorziet je tuin de hele herfst van kleur.

leliegras herfstbloeier

3. Pampasgras (Cortaderia selloana)
Het populaire Pampasgras is tegenwoordig in bijna ieder huis te vinden. Maar wist je dat deze plant zelfs nu nog ook prima gedijt in de buitenlucht? Ondanks de subtropische oorsprong kan deze plant prima tegen een stootje. De witte pluimen zijn op hun mooist in het najaar en bloeien tot diep in de herfst. Perfect voor zachtheid en beweging in de tuin.

pampasgras herfstbloeier

4. Chrysanten (Chrysanthemum)
Ondanks het oubollige karakter, kunnen chrysanten wel degelijk je tuin laten stralen. Deze vaak rood- of geelkleurige bloemen bloeien nog lang en breed door, als de rest van de tuin al in winterslaap is. Je vindt de chrysant in verschillende varianten en allemaal zijn ze even volhardend. Wél af en toe even de dode bloemen verwijderen, zo heb je er het langst plezier van.

herfstbloeier chrysanten

5. IJzerhard (Verbena bonariensis)
De naam van deze plant zegt het al: deze is goed gepantserd. Hoewel deze plant in de winter wel wat hulp kan gebruiken, is het een plaatje in de herfst. Aan het begin van de zomer begint deze violetkleurige bloem al te bloeien en dit houdt hij tot diep in de herfst vol. Een mooie hoge groeier, die een natuurlijke en ruige draai aan de tuin geeft.

herfstbloeier ijzerhard

Zin om jouw tuin helemaal herfstproof te maken? Lees in Libelle 44 meer over de mooiste laatbloeiers en maak gebruik van de handige tuintips.
(Verkrijgbaar van 10 tot en met 16 oktober)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Ook al informatie over winterbloeiers?

Beeld: iStock.

Maike heeft de Katwijkse ziekte: “Ik ben eigenlijk een tikkende tijdbom”

Katwijkse

Premium

Maike Varkevisser (30) heeft de Katwijkse ziekte, een aandoening waardoor uiteindelijk hersenbloedingen ontstaan. Zoals bij haar oma en haar vader. Eén ding weet ze heel zeker: dat het haar zoontje Yves niet staat te wachten.

“Soms sluip ik zijn kamertje binnen, om bij zijn bedje stiekem te kijken hoe hij ligt te slapen. Mijn lieve Yves. Zo rustig en tevreden. Wat zou mijn vader blij zijn geweest met zijn eerste kleinkind. Hij heeft hem nooit gezien, want papa overleed afgelopen zomer, toen ik vier ma

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien