Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Déze 8 spullen was je waarschijnlijk niet vaak genoeg

Bij sommige items spreekt het redelijk voor zich, terwijl het bij andere spullen vaak gissen blijft hoe vaak ze de wasmachine in moeten. Grote kans dat jij deze acht items iets vaker mag wassen.

1. Zwemkleding
Het is altijd verleidelijk om je zwemkleding na een dagje strand gewoon – hup – over de badrand of douchegordijnstang te hangen. Toch kun je dit beter niet doen. Het beste is om na het zwemmen je zwemkleding meteen af te spoelen met zoet water. Daarna moet je het echt wassen om zweet, zonnebrandvlekken, chloor en zout te verwijderen. Dit doe je het beste met de hand.

Advertentie

2. Witgoed
Om te voorkomen dat witte hemden, blouses en sokken gelig worden, kun je ze het beste snel wassen nadat je het gedragen hebt. En dan natuurlijk niet in combinatie met kleurrijke kleding. Zitten er lichte vlekken op je witte kleding? Behandel deze dan met wat extra wasmiddel vóórdat je het de wasmachine ingooit.

3. Je pyjama
Als je ’s avonds doucht, hoef je je pyjama iets minder vaak te wassen. Maar alsnog is het advies om je slaapoutfit na drie nachten te wassen. Heb je het vaak warm ’s nachts? Was je pyjama dan zelfs na een of twee nachten al.

4. Beddengoed
Je doet er goed aan om je beddengoed in elk geval eens per week te wassen. Je kussen en dekbed kun je seizoengebonden wassen, dus zo’n drie à vier keer per jaar.

5. Beha’s
Ook BH’s moeten vaker gewassen worden dan je misschien denkt. Deze kun je eigenlijk maar drie of vier keer dragen voor ze gereinigd moeten worden. Dat doe je het allerbeste met de hand, en anders natuurlijk in een waszakje.

6. Handdoeken
De algemene regel is: was badhanddoeken na drie of vier keer. Washandjes mogen al na een of twee keer gebruiken de machine in. Voeg gerust wat wasverzachter toe, maar absoluut niet te veel: dit kan het absorptievermogen van de stof beïnvloeden.

7. Jeans
Broeken zitten natuurlijk véél comfortabeler na een paar keer dragen. Toch moet je die spijkerbroek na een keer of vier dragen echt wel wassen – ook al zitten er nog geen vlekken op. Het beste keer je je jeans binnenstebuiten om te voorkomen dat de kleur te veel vervaagt.

8. Winteraccessoires
Dat we handschoenen en sjaals niet het hele jaar door dragen, betekent niet dat we ze niet wat vaker moeten wassen. Gooi deze items echt regelmatig even in de wasmachine.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Goodhousekeeping. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien