Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Deze roze (!) kamerplanten zijn momenteel dé trend voor in de woonkamer

Kan jouw huis wel een leuk kleurtje gebruiken? Dan is de nieuwste plantentrend echt iets voor jou. Op Instagram is de hashtag #pinkplants momenteel trending en ook in plantenzaken is er steeds meer vraag naar een roze kamerplant.

Volgens Sofie Vertongen, eigenaresse van The Plant Corner in Antwerpen, is er dan ook sprake van een heuse hype: “We krijgen veel mensen over de vloer die graag een roze plant willen. Ze zijn een normale groene plant beu en willen nu de lente er is wat meer kleur in huis.”

Advertentie

Van nature roze
Mocht je nog op zoek zijn naar een mooie roze plant, dan kun je het beste gaan voor de ‘ficus elastica belize’, een ‘maranta fascinator’ of de ‘calathea triostar’. Bijzonder genoeg zijn al deze planten van nature roze. “Ze worden niet genetisch gemanipuleerd of iets. Zo wordt de ficus elastica belize nog meer roze als die veel licht krijgt. Hoe meer licht, hoe meer uitgesproken deze roze kleur,” aldus Sofie.

Weinig zorg
Mocht je van nature niet gezegend zijn met groene vingers, dan heb je geluk. De roze kamerplanten hebben namelijk niet heel veel zorg nodig. De ‘ficus elastica belize’ en ‘maranta fascinator’ hebben maar één keer per week water nodig en de ‘calathea triostar’ twee keer per week.

Nieuwsgierig naar de planten? Hier alvast wat inspiratie:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door catchthatplant (@catchthatplant) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Trinity’s Jungle 🌵🌿🐈 (@cubehousejungle) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hilary Gorenstein (@hilarycamille) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Love Plants Eat Plants (@loveplantseatplants) op

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 

Bron: Nieuwsblad. Beeld: Pinterest, iStock

Tessel Tindert: “Ik app hem terug dat ik alleen maar kan huilen. Ik voel me zo belazerd”

In de dagen na mijn ontmaskering van David/Taco zakt mijn adrenaline en word ik vooral boos. Boos op die man die mij 4 maanden lang heeft doen geloven dat hij een ander was.

Die me mooie beloftes deed. Ik hoor nog zijn stem terwijl hij in de keuken achter me stond en zachtjes in mijn oorlelletje beet: ’We gaan samen een mooi leven krijgen, Tessel. We gaan een mooie grootse liefde beleven. Jij en ik - wij gaan samen oud worden.’
Ik ben zo boos op mezelf dat ik bijna stik. Dat ik niet trouw ben gebleven aan mijn eerste indruk van hem - hoe stom kun je zijn? Ik moet aan V

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien