Queen-Musical ‘We Will Rock You’: tot € 15,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Déze drie sterrenbeelden zijn de beste schoonmakers (en deze zeker niet)

Is jouw geduld voor het afstoffen van de vensterbank ver te zoeken, dweil jij de vloer liever morgen dan vandaag? Of is de stofdoek jouw beste vriend en klopt je hart sneller bij het zien van een plumeau?  Libelle zocht naar het schoonmaaktalent in de sterren en zet de drie beste én slechtste op een rij!

Om maar gelijk te beginnen bij de talentjes van de club. Deze drie sterrenbeelden blinken uit in het vak: van het oppoetsen van het tafelzilver tot het schrobben van de badkamertegels.

Advertentie

Schorpioen
Heb je het over een poetstalent, dan heb je het over de Schorpioen. Met jouw vastberaden karakter is er geen vuiltje aan de lucht, want ditzelfde vuiltje poets jij in no time weg. Als jij iets wilt, dan gebeurt het en daarom ben jij de beste poetsdiva die er is. Máár, veel heftige poets- en schrobsessies om je talent te showen zijn er bij jou thuis niet bij, want niks heeft bij de tijd om vies te worden. Zweeft er in jouw ooghoek een stofwolkje voorbij, zonder een seconde na te denken sta jij al met de stofzuiger paraat. Misschien een keertje bij de buren aanbellen?

Stier
Jij zal thuis niet gauw betrapt worden op achterstalling onderhoud. Jij runt liefdevol het huishouden en volgt wekelijks jouw vertrouwde, nauwkeurig in elkaar gezette schoonmaakschema. Om de dag haal jij een stofzuiger door het huis, drie keer per week tover jij de dweil tevoorschijn en elke zondag lap jij de ramen. Tikkeltje obsessief? Nee hoor, jij noemt het liever handig.

Steenbok
Schoonmaken? Jij ziet er de lol wel van in. Jouw praktische en optimistische houding maakt dat jij je hand niet omdraait voor een grote vaat of een vieze vloer. Jij gaat verstandig en gedisciplineerd aan de slag en zal beslist geen half werk afleveren. Een graag geziene gast op verjaardagsfeestjes dus, want zodra de lichten aangaan help jij met alle liefde mee met het opruimen van de tafel, het inruimen van de vaatwasser en haal jij ook nog even een doekje over het keukenblad. Het kan maar vast gedaan zijn, toch?

Dan naar de mindere schoonmaak-goden onder ons. Alhoewel, het zit gewoon niet in jouw aard dus kan je het maar beter aan een ander overlaten. “Mamma?!”

Vissen
Je kan vast andere dingen heel goed, maar daar zit poetsen niet bij. Jouw zwakke wil biedt jou weinig discipline tot het willen van een schone vloer en stofvrij huis. Het kan toch best nog wel een weekje wachten? En als de dag daar is dat jij schoonmaken op je lijstje hebt staan, dan laat je je toch weer makkelijk misleiden om leukere dingen te doen. Hmmm, misschien toch je schoonmoeder inschakelen?

Boogschutter
Ieder zijn ding, maar schoonmaken is beslist niet jóúw ding. Oké toegegeven, eens in de zoveel tijd heb jij het in je bol en ga je enthousiast met de plumeau in de weer en haal jij een een heel assortiment aan nieuwe schoonmaakproducten in huis. Om deze dan vervolgens een dagje intensief te gebruiken en daarna weer een jaar in de kast te laten verstoffen. Jij bent gewoon te impulsief om je wekelijks te bekommeren om een smetje hier en daar. Niet erg, maar iets frequenter schoonmaken zou bij jou echt geen kwaad kunnen.

Ram
Voor jou is de beste tip om je er niet eens aan te wagen. Jouw ongeduldige karakter botst met alles wat je bij schoonmaken tegenkomt. Jij ligt in de clinch met die verrekt onhandige stofzuiger, het scheutje bleek voor in het toilet halen eindigt bij op je nieuwe spijkerbroek en die zogenoemde streeploze ramenwisser is bij jou alles behalve streeploos. Het loopt allemaal niet zo lekker als jij je aan een poetsbeurt waagt. Daar zijn toch ook gewoon vakmensen voor?

De leukste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien