Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Sterrenliefhebbers opgelet: deze week veel vallende sterren te zien

Ben je gek op vallende sterren, of heb je deze simpelweg nog nooit gezien? Kijk deze week dan eens wat vaker naar de lucht tijdens een nachtelijke wandeling, want er zijn een hoop vallende sterren te zien. Op sommige plekken zijn mogelijk maar liefst 20 vallende sterren per uur te zien. 

Vergeet ook niet om je verrekijker mee te nemen.

Advertentie

Zo zie je ze

Het beste moment om de vallende sterren te kunnen spotten, is in de nacht van dinsdag op woensdag en van woensdag op donderdag. Volgens de weersvoorspellingen is er wat minder bewolking deze dagen. Met een beetje geluk zou je de vallende sterren dus gewoon met het blote ogen kunnen spotten. Wel zijn het koude nachten, dus vergeet niet om een extra trui aan te trekken.

Om het te kunnen zien, moet je wel wat langer opblijven, want tussen 2.00 en 5.00 uur ’s nachts is het spektakel het beste te zien. In de vroege nacht zal het maanlicht het zicht van de sterren verstoren. En in de ochtend zal de zon al snel weer opkomen, waardoor de sterren ook niet goed meer te zien zijn.

Meteorenzwerm

Om écht een spectaculaire nacht met veel vallende sterren te zien, moeten we nog even wachten. De komende week zal namelijk een voorproefje zijn van de meteorenzwerm die altijd in augustus plaatsvindt. Dit wordt ook wel de Perseïden genoemd en deze vindt plaats op 12 augustus. Als je deze nacht wakker blijft, kun je tot wel 50 sterren per uur voorbij zien schieten!

Altijd de komeet NEOWISE al eens willen zien? Neem komende week een verrekijker mee naar buiten om ook deze te spotten.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline. Beeld: iStock

Lees meer

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien