Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Opgepast: Kans op zeer dichte mist en slecht zicht tijdens Oud & Nieuw

Tijdens de jaarwisseling luiden we het nieuwe jaar traditiegetrouw met vuurwerk in. Dan ís het natuurlijk wel leuk als je kunt genieten van de schitterende lichtshow. Maar helaas lijkt dat dit jaar niet te lukken, want het KNMI waarschuwt voor zeer dichte mist op 31 december.

Daarnaast is het oppassen geblazen, want met de dichte mist wordt er dus ook erg slecht zicht voorspeld.

Advertentie

Dichte mist
In de loop van de dag kan er dinsdag al sprake zijn van dichte mist in het midden van het land. De mist zal daar naar alle waarschijnlijkheid blijven hangen, om zich uit te breiden naar het noorden. Ook in het zuiden is het belangrijk om goed uit te kijken, want ook daar wordt mist verwacht.

Slecht zicht
Al het vuurwerk helpt niet mee. “Vanavond zal de mist zich weer gaan uitbreiden. Direct na de jaarwisseling kan er mede als gevolg van vuurwerk plaatselijk zeer dichte mist ontstaan, met een zicht minder dan 50 meter. Zeer lokaal kan het zicht zelfs teruglopen tot circa 10 meter”, meldt het KNMI.

Koud en glad
Het is slim om je dik aan te kleden als je naar buiten gaat om naar het vuurwerk te gaan kijken tijdens de jaarwisseling. Want het wordt ontzettend koud rond middernacht. De minimumtemperatuur ligt namelijk rond het vriespunt en het kan zelfs wat glad worden. Dus pas goed op, als je nog de weg op moet.

 

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Lindanieuws. Beeld: Istock

Lees meer

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien