Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Met deze digitale bordspellen heb je gegarandeerd een leuke spelletjesavond

Mis je die gezellige spelletjesavonden met vrienden ook zo? Begrijpelijk! Maar niet getreurd, want een heleboel bordspellen hebben een digitale variant.

En die zijn vaak een stuk goedkoper dan de fysieke bordspellen.

Advertentie

Ticket to ride

Met het Ticket to ride bordspel reis je per trein over verschillende continenten. De bedoeling is om een spoorlijn tussen de verschillende steden aan te leggen. Maar je moet wel je tegenstanders in de gaten houden, want ze moeten jou natuurlijk niet afsnijden. Je kunt Ticket to ride via Android, iOS, Mac, Windows, Playstation 4 en Xbox spelen en kost overal ongeveer €6,99.

Carcassonne

In het bekende legspel Carcassonne bouwen de spelers gezamenlijk de Franse stad Carcassonne op met al haar wegen, steden, kloosters en weiden. Door je horigen strategisch in te zetten, kun je punten scoren voor afgebouwde projecten. Wie aan het eind de meeste punten heeft, heeft gewonnen. De digitale versie werkt precies hetzelfde, met als enige verschil dat je ook een potje in je eentje tegen de computer kunt spelen. Het digitale spel kost eenmalig €4,99 en is beschikbaar voor Android, iOS, Mac, Windows, Nintendo Switch.

Pandemic

Het bordspel Pandemic is door het coronavirus ineens razend populair geworden. In het spel ga je de strijd aan tegen 4 bijzonder dodelijke ziektes. Het is belangrijk om goed samen te werken en goed te communiceren om op tijd het geneesmiddel te vinden. Wie lukt dat het best? Het spel is beschikbaar in de Playstore (€4,99) en in Steam (€9,99).

Cluedo

In het bekende misdaadspel Cluedo wordt een moord gepleegd, maar er zijn 6 verdachten. Wie lukt het om als eerste de moord op te lossen, door achter de locatie, de dader en het moordwapen te komen? Het online spel werkt precies hetzelfde en heeft dezelfde kamers, moordwapens en verdachten, zoals Professor Pimpel en Dominee Groenewoud. Cluedo is online te spelen als single player of met vrienden. Het kost voor gebruikers van Android 2,29 euro en voor iOS €4,49.

Catan

Naast het basisspel, heb je ook nog vele uitbreidingen op het spel. Maar in principe blijft het doel hetzelfde: door op strategische plekken dorpen en steden te bouwen, verwerf je grondstoffen waardoor je imperium kunt uitbouwen. Het basisspel is gratis te spelen via de app Catan Universe. Let op: door de gigantische drukte op de app is het momenteel alleen mogelijk om als single player te spelen. De spellenuitgever hoopt dit snel op te kunnen lossen. Het spel is beschikbaar voor Android, iOS, Windows en Mac.

Met z’n tweeën? Dan is het fysieke Catan dobbelspel wellicht iets voor jullie:

Geen zin in een bordspel? Haal dan de hele dierentuin in huis met dit trucje van Google:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NU.nl, Fresh Gadgets, Android Planet. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien