Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Deze 10 dingen moet je nooit door de gootsteen spoelen

Een dorpje in de Amerikaanse staat Mississippi heeft een serieus probleem. Omdat de lokale bakker koekjesdeeg door de gootsteen spoelde, zijn sommige leidingen in het gebied verstopt geraakt.

Omdat je echt wel wat beters kan doen met je tijd dan met een ontstopper in de weer zijn: 10 dingen die je beter niet door de gootsteen kunt spoelen. (tekst gaat door onder video)

Advertentie

 1. Olie om in te bakken
  Oliën is een grote veroorzaker van verstoppingen. In de mix met ander vuil ontstaat er een drab. Dit geldt overigens ook voor mayonaise en dressing.
 2. Boter en margarine
  Zeker wanneer ze gesmolten zijn, kunnen boter en margarine klonteren. Dat hoopt zich op in de leidingen en kan voor verstopping zorgen.
 3. Vetten
  Net als met olie geldt voor vetten die overblijven na het bakken van vlees dat ze in de pijpleiding vuil vasthouden wat zorgt voor blokkades.
 4. Eierschalen
  De schalen beschadigen het gootsteenputje en het vliesje kan zich om de lemmetten van het putje wikkelen. Eenmaal doorgespoeld kunnen de eierschaalresten zich hechten aan andere blokkades.
 5. Koffiedik
  Omdat koffiedik niet helemaal oplosbaar is in water, wordt het echt een rommeltje wanneer het koffiedik zich hecht aan de olie die de leiding al bedekt. Je kan het beter in de kliko gooien of nog beter: composteren.
 6. Pasta
  Pasta zet zich nog meer uit wanneer het blootstaat aan water – wat dus gebeurt wanneer je iedere keer de kraan opendraait. Het plakkerige griesmeel blijft aan de leidingen kleven of het gootsteenputje opvullen.
 7. Rijst
  Een rijstkorrel glipt makkelijk door het putje, maar eenmaal in de afvoer zet het uit wanneer het in aanraking komt met water.
 8. Meel
  Meel + water = eigenlijk gewoon lijm. Je kan je dus voorstellen wat er dan gebeurt.
 9. Productiesticker
  Het stickertje laat makkelijk los wanneer je fruit omspoelt in de gootsteen, maar de plastic stickers zijn bijna nooit wateroplosbaar. Daarmee kunnen ze zeven en filters in de leiding blokkeren.
 10. Medicatie
  Hoewel er niet per se een gevaar is voor de afvoer of de leiding zelf, is medicatie in het water wegspoelen niet goed voor dier en natuur. Je kan medicatie het best afgesloten in de prullenbak gooien.
1

Meer fijne schoonmaaktips? Volg Libelle Houdt Huis op Facebook. 

Bron: Time.com. Beeld: iStock

Memoires van een Maîtresse – Deel 39: “Misschien kun jij maar beter gaan”

memoires

Premium

Blijkbaar moet Sabine de trossen losgooien als het op geduld aankomt. De Kapitein doet uiterst vaag over hoe hun relatie nu verdergaat en haar telefoon is nog steeds in handen van Erik de IT-man.

Wanneer ik terugkom van de markt, staat mijn woonkamer bomvol mannen. Vandaag verhuist Thijs. Hij heeft een mooi appartement gevonden, 2 straten verderop. Het voelt ongemakkelijk, met mijn bloemen in mijn hand en al die grote beren die zich ook geen houding weten te geven. “Iemand koffie?” roep ik, maar uit de mokken die zij schalks in de lucht houden, weet ik dat mijn vraag m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien