Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Dit is de enige juiste manier om bestek in de vaatwasser te plaatsen

Hoe zet jij bestek in de vaatwasser? Met de handgrepen omhoog of de handgrepen juist omlaag? Er blijkt maar één goede manier te zijn.

Het lijkt een logisch antwoord te zijn dat je bestek met de handgrepen naar beneden zet zodat de kant die je gebruikt om te eten goed schoon wordt. Maar ook dat kan problemen opleveren (lees: je haalt je hand open aan dat scherpe mes). Lucinda Ottusch is dé vaatwasserexpert van Whirlpool en vertelde aan Today eindelijk wat echt de goede manier is.

Advertentie

Om en om
De expert kwam meteen met een regel die je waarschijnlijk nog niet gebruikt. Volgens Lucinda Ottusch is het namelijk zo dat je lepels en vorken het beste om en om in het bakje voor het bestek kunt zetten. Dus: de ene lepel met de handgreep naar boven en de ander met de handgreep naar onder. Zo voorkom je dat etensresten tussen de twee lepels blijven zitten als deze in elkaar vallen.

Zo zet je messen neer
Messen zou je daarnaast altijd met de handgrepen naar boven in de vaatwasser moeten zetten. De reden: als je het bestek zo neerzet, voorkom je dat je je vingers openhaalt aan de messen. Heel scherpe messen kun je beter met de hand afwassen. Of ze nu staan of liggen in de vaatwasser, je kunt het risico beter niet nemen. Daarnaast kan het scherpe mes het mandje voor het bestek ook beschadigen.

De laatste nieuwtjes, tips en trend in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Today.com. Beeld: iStock

Doe het lekker zelf: maak dit multifunctioneel kledingrek voor al je modemoois

kledingrek

Premium

Gek kun je worden van jassen die niet meer aan de kapstok passen, van rondslingerende kleding en van sjaaltjes de je nooit kunt vinden. Met wat planken maak je van een kledingrek zo een multifunctioneel rek. Superhandig, want behalve kleding kun je daar ook alle schoenen en accessoires kwijt. Ideaal voor in de hal of de slaapkamer!

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien