6-delige pannenset nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Dít kost het je om één keer de vaatwasser te laten draaien

Een van de fijne gemakken in de keuken: de vaatwasser. Je zet al je vuile vaat erin en hop, even later kunnen de schone kopjes en borden weer in de kast.

Toch kost het wel wat, die vaatwasser. Niet alleen om ‘m te kopen, maar per draaibeurt tikt het ook aardig aan.

Advertentie

Afwassen dan maar
Je denkt er misschien niet zo vaak aan, maar één keer de vaatwasser laten draaien kost een huishouden zó 25 cent per hoofdprogramma. Dat lijkt misschien weinig, maar de meeste mensen zetten ‘m elke dag aan. Zeker als er een groot gezin in een huis woont. Dan is het al gauw 1,75 euro per week en dus 7 euro per maand. En tja, dat is toch íets. Want dit zijn alleen de gebruikskosten: de vaatwastablet die je per keer gebruikt is dan nog niet eens mee berekend.

Het ‘eco’-programma dan? Het is op zich een slimmere keuze, maar het scheelt niet veel. Dat kost je ook nog 20 cent per wasbeurt.

Ook is een vaatwasser niet het beste voor het milieu. Per beurt gaat er zo 13 liter water doorheen. Toch maar weer eens met de hand de pannen afwassen?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Consumentenbond. Beeld: iStock

De Dag Nadat Vervolg 5: Ik mijn honden moest laten inslapen

Premium

Karlijn (45): “Thuiskomen was die eerste periode het moeilijkst. Al die jaren werd ik thuis begroet door twee blije honden, nu was het doods, stil en leeg. Ook fysiek: al die mandjes, al die kussens waren weg; wat een ruimte.''

''Het verdriet was immens en ik kon en wilde er niet altijd over praten. In het begin heb ik echt mensen uit mijn omgeving gemeden, al lukte dat niet altijd. Dan kwam ik mensen tegen die ik kende van het honden uitlaten, die natuurlijk naar Sammy en Saartje vroegen. Ik moest vaak mijn uiterste best doen om niet in tranen uit te barsten.

[premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien