Laatste kans in Nederland: Whitney – a Tribute by Glennis Grace

Zoek binnen:

Dit verrassende goede voornemen is in Nederland het populairst

De eerste week van januari zit er alweer op, maar onze goede voornemens zitten nog vers in ons geheugen.

Maar: wat zíjn precies onze goede voornemens? Waar je zou verwachten dat we massaal gezonder willen eten en vaker willen sporten, blijkt uit dit onderzoek van IJsmerk Breyers Delights iets heel anders.

Advertentie

Nummer 1 goede voornemen
Als het gaat om het aanleren van nieuwe vaardigheden, blijkt dat bijna een kwart van alle Nederlanders de ambitie heeft om in de toekomst een vreemde taal te leren (24 procent). Ook het verbeteren van computervaardigheden staat hoog op het lijstje: 21 procent van de respondenten. Ook leren fotograferen is populair: 21% zou graag betere kiekjes willen leren maken. We willen ook dolgraag meer voor anderen doen: 42% van de respondenten zou graag vrijwilligerswerk gaan doen.

En hoe mooi is dat: vrijwilligerswerk willen doen in het nieuwe jaar is de nummer 1 van alle goede voornemens van Nederlanders. Samen met afvallen, want ja, dat blijft een populair streven.

Maar… natuurlijk willen we ook weer afvallen
Voornemens die elk jaar weer terugkomen zijn natuurlijk afvallen (of: een gezond gewicht bereiken of behouden). Ruim vier op de tien Nederlanders (42 procent) heeft dit als goede voornemen. We zijn er grotendeels van overtuigd dat we dit vol gaan houden: ruim driekwart van de respondenten.

Ook op onze wishlist: een (groot) evenement bezoeken, zoals een festival, concert  of sportwedstrijd (40 procent) en een verre reis of zelfs een wereldreis maken (29 procent). Dát zijn nog eens leuke voornemens!

 

Het onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeksbureau PanelWizard. In totaal hebben 1100 Nederlandse respondente respondenten meegewerkt.

Heb jij nou ook als goed voornemen om een keer een concert te bezoeken? Dan kun je 15 februari swingen in de Ziggo Dome tijdens Ladies of Soul.

Ladies Of Soul 2019
Ladies Of Soul 2019
Vanaf 32,- euro
Bestel snel

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 


Bron: Breyers Delights. Beeld: iStock. 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien