Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Dit zijn de beste hondenrassen voor iedereen op leeftijd

Misschien ga je binnenkort met pensioen en houd je opeens zeeën tijd over of zijn de kinderen uit huis en is het thuis opeens wel heel stil. Als je altijd al droomde van een hond als huisdier is dit het uitgelezen moment. Maar voor welk hondenras kun je het beste gaan als je niet de energie hebt om de hele dag achter een losgeslagen pup aan te hollen? 

Wanneer het aankomt op activiteit, gewicht en gezondheid zijn dit de beste hondenrassen om in huis te nemen wanneer je begint aan de volgende levensfase.

Advertentie

1. Welsh corgi pembroke

Levensverwachting: 11 tot 13 jaar.

Gewicht: tot 13,5 kilo.

Queen Elizabeth koestert een grote liefde voor corgi’s en we begrijpen helemaal waarom. De honden zijn kort, gezette propjes vol affectie met bijna altijd een vrolijk bekkie. Dit ras omgeeft zich graag met mensen en gaat goed samen met (klein)kinderen. Ze haren flink uit, maar hun rustige gedrag en hoge knuffelfactor compenseert weer met dat extra stofzuigrondje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

hello everypawdy! where are you from? I’m from Finland!🇫🇮

Een bericht gedeeld door DIMA 🦊🐾 (@dimathecorgi) op

2. Cavalier King Charles-spaniël

Levensverwachting: 9 tot 14 jaar.

Gewicht: 6 tot 7 kilo.

De Cavalier King Charles-spaniël past zich makkelijk aan. Of je nou in een strandhuis woont of in een zorginstelling met lange gangen: dit hondje voelt zich snel thuis. Ze zijn speels zonder heel behoeftig te zijn. Deze honden zijn ook heel geschikt voor mensen die alleen wonen of hooggevoelig zijn.

3. Dwergschnauzer

Levensverwachting: 12 tot 15 jaar.

Gewicht: 5 tot 9 kilo.

Dwergschnauzers zijn grappige, vriendelijke en gehoorzame honden die ideaal zijn voor gezinnen. Hun vacht vereist een wekelijkse borstelsessie, maar daarentegen haren ze nauwelijks uit en zijn ze over het algemeen gezond. Ook deze hond redt zich prima in zowel kleinere appartementen als grote huizen (wat ook fijn is als je van plan bent een overstap te maken).

4. Poedel

Levensverwachting: 12 tot 15 jaar.

Gewicht: 2 tot 70 kilo.

Poedels zijn slim. Als in: heel slim. Dat maakt ze opvoeden een stuk makkelijker. Vrijwel alle poedels zijn – ongeacht formaat – hypo-allergeen en enorm loyaal. Afhankelijk per poedel kan het zijn dat je wel regelmatig naar de trimmer moet. Verder zijn ze dol op apporteren en rennen ze dus heel wat af. Houd wel in gedachte dat een stevige wandeling ook voor het baasje een work-out is.

5. West Highland White Terrier

Levensverwachting: 13 tot 15 jaar.

Gewicht: 6,5 tot 9 kilo.

De West Highland White terrier is rustig en kalm. Ze hobbelen graag achter je aan, maar kunnen ook uit het niets op je schoot in slaap vallen. Dit ras valt op vanwege z’n onafhankelijkheid. Dat vereist wel wat geduld en tijd tijdens de puppytraining. De beloning is echter een trouw kameraadschap.

6. Mopshond

Levensverwachting: 13 tot 15 jaar.

Gewicht: 6 tot 8 kilo.

De zachtaardige mopshond heeft heel veel liefde te geven. Ook dit is een heel gemakkelijk ras. Ze houden van kinderen en volwassenen, grote – en kleine huizen en andere honden en vreemden zijn altijd welkom. Eén slechte gewoonte om te vermijden is overvoeden. Mopshonden worden snel stevig, dus een gezond dieet en frequente wandelingen zijn belangrijk.

7. Ierse wolfshond

Levensverwachting: 6 tot 8 jaar.

Gewicht: 45 tot 56 kilo.

Met gemak het grootste ras op de lijst is de Ierse wolfshond een vriendelijke hond die met liefde z’n loyaliteit toont. Het zijn beschaafde honden, maar vergis je niet: als puppy’s kunnen ze nogal eens destructief worden als ze te lang alleen zijn. De volwassen honden zijn heel kalm en goed met kinderen.

8. Engelse cockerspaniël

Levensverwachting: 12 tot 15 jaar.

Gewicht: 9 tot 13,5 kilo.

Iedereen die gepensioneerd is en op zoek is naar consistent gezelschap, zou eens moeten kijken naar een Engelse cockerspaniël. Deze lieve, goed train-bare honden missen je zodra je een voet buiten de deur zet. Er is dus veel tijd nodig voor spelen en knuffelen. Hun lange vacht vereist regelmatig borstelen, maar daarnaast zijn ze gezond en hebben weinig onderhoud nodig.

9. Schotse terriër

Levensverwachting: 11 tot 13 jaar.

Gewicht: 8 tot 10 kilo.

De Schotse terriër is hypo-allergeen en verstandig. Ze houden van wandelen, niet van rennen. Je kan ze trainen, maar ze zijn wel koppig. Ze houden graag de wacht, maar vinden spelen ook leuk. Ze zijn niet aanhankelijk, maar tonen wel graag affectie. Het enige wat een beetje lastig is aan deze soort is hun vacht die veel verzorging nodig heeft.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Pure wow. Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien