Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Lekker door de duinen wandelen? Pas op voor slangen

Hoewel het heerlijk is om met dit mooie weer een wandeling in de duinen te maken, kun je maar beter goed voor je uitkijken. Het zou namelijk zomaar kunnen dat je tijdens het wandelen een heuse slang tegenkomt.

Volgens Walter Getreuer, directeur van de reptielenopvang Serp in Rijswijk, rukt de Amerikaanse stierslang op in onze duinen.

Advertentie

Slang op rodelbaan

Van het reptiel dat 2 meter lang kan worden, zouden zelfs hele kolonies leven tussen Hoek van Holland en Katwijk. Afgelopen zaterdag dook de stierslang ook al op bij de rodelbaan in attractiepark Duinrell in Wassenaar. Helaas is dat exemplaar voorlopig nog spoorloos.

Goed doorvoed

Alleen deze week kreeg de reptielenopvang al 2 Amerikaanse stierslangen die waren gevonden bij het duin- en natuurgebied Meijendel bij Wassenaar. De reptielen zagen er volgens hem gezond uit: “Ze zijn goed doorvoed en mooi van kleur. Echt topexemplaren.” De slang leeft vooral van (beschermde) zandhagedissen en konijnen en staat erom bekend dat hij zijn prooi dood drukt.

Gevaarlijk voor mensen?

Hoewel het best even schrikken is om zo’n slang tegen te komen, hoef je niet bang te zijn dat hij je wat aan doet. Volgens Getreuer is de slang niet gevaarlijk voor mensen. Wel raadt hij mensen aan om een foto van de slang te maken en daarna de dierenambulance te waarschuwen, zodat deze ‘m kunnen vangen. De slang hoort namelijk niet thuis in de duinen.

De laatste nieuwtjes, tips en trend in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf. Beeld: iStock

Lees meer

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien