Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

NS Libelle Toer: doe inspiratie op tijdens Dutch Design Week

Eindhoven is natuurlijk altijd leuk, maar tijdens Dutch Design Week bruist het er van inspiratie. Tussen 22 en 30 oktober staat de Hollandse Lichtstad tien dagen lang weer compleet in het teken van design van eigen bodem. Speciaal voor de libelle-lezeressen heeft NS daarom een fantastische aanbieding samengesteld.

Advertentie
Libelle samen met NS

Dutch Design Week
De hele stad staat tijdens deze dagen in het teken van de nieuwste meubels, woonaccessoires, tassen, sieraden en kunst gemaakt door Nederlandse merken en ontwerpers. Op bijna 100 leuke locaties en hippe pop-up shops in Eindhoven vinden activiteiten plaats die te maken hebben met vooruitstrevende technologieën en design. Daarnaast heeft Eindhoven een levendig centrum met ontelbaar veel leuke cafés, heerlijke restaurants, unieke boetieks en bijzondere speciaalzaken. Zeker een bezoekje waard dus volgens onze Libelle redactie!

8 tips voor een heerlijk geïnspireerde dag in Eindhoven:

1. Design Academy Eindhoven
Wat worden de designtoppers van morgen? Tijdens de afstudeerexpositie van de Design Academy Eindhoven zijn er vernieuwende ideeën en gave ontwerpen te bewonderen. Traditioneel is de Graduation Show, één van de hoogtepunten van de Dutch Design Week. www.dewittedame.nl.

2. Klokgebouw
Eén van de toplocaties tijdens Dutch Design Week is het Klokgebouw op Strijp-S. Naast exposities zijn er talloze lezingen, workshops  en seminars. De tentoonstellingen zijn allemaal gratis toegankelijk, tenzij anders vermeld is. Voor de meeste seminars, workshops en lezingen dien je je vooraf aan te melden. www.klokgebouw.nl.

3. Van Abbemuseum
Het Van Abbemuseum is uitgegroeid tot een vaste locatie van de Dutch Design Week. Dit jaar is daar de expositie Pracht und Prinzip, waarin ontwerper Bas van Beek de ontwerpprincipes van het Bauhaus en de Wiener Werkstätte met de collectie van het Van Abbemuseum combineert. De resultaten past hij toe op behang, een tapijt, een meubel, kleding en een houten legpuzzel. www.vanabbemuseum.nl.

4. Urban shopper
Dit is een grote hal met wel twintig leuke winkeltjes. Er is een kapper, een interieurwinkel, een hippe fietsenzaak en meer. Het is alleen al leuk om erdoorheen te lopen. www.urbanshopper.nl.

5. Piet Hein Eek
De nieuwe collectie wordt er gepresenteerd, maar ook de ontwerpen van jong nieuw talent. Daarnaast kan je hier goed winkelen en een hapje eten in het restaurant is ook een absolute aanrader. www.pietheineek.nl/nl.

6. Philipsmuseum
In 1910 werd er begonnen met de bouw van de wijk Philipsdorp om genoeg woonruimte voor personeel aan te bieden. Dit welbekende merk heeft de oudste fabriek uit 1891 omgebouwd tot een museum met een expositie over de ontwikkeling van de gloeilamp. www.philipsmuseum.nl.

7. Het ketelhuis
Dit is een plek waar designers, koks en kunstenaars samenkomen. Samen maken ze alles wat je hier ziet en proeft: van worsten tot barkrukken. In combinatie met het prachtige industriële gebouw is het een feest om hier rond te kijken. www.ketelhuis.com.

8. Radio Royaal
Radio Royaal is een uniek restaurant midden in de oude machinekamer van Phillips. Ruim dertienhonderd vierkante meter ongepoetst industrieel design uit 1929. Dé aanrader is flammkuchen met spek, ui en crème fraîche. Radio Royaal zit op Strijp-S naast het klokgebouw. www.radioroyaal.be.

x3k8trliwp5f

logo-nslibelle-toerkopie


Meer inspiratie?
NS Libelle Toer voor de leukste kerstmarkten
5 tips voor een leuke winterdag in Groningen

NS Libelle Toer: sfeervol shoppen in Zwolle
NS Libelle Toer: 6 tips voor een dagje Haarlem
NS Libelle Toer: dwaal door de straatjes van bruisend Den Bosch
NS Libelle Toer: winkels, kunst en heerlijk happen in Maastricht
NS Libelle Toer: op safari in eigen land

Lekker makkelijk met de trein
Niets zo relaxed als een dagje stadten of kerstmarkten bezoeken met de trein. Je komt altijd in het centrum van de stad aan, je hoeft je geen zorgen te maken over parkeren, je kunt onderweg een boekje lezen, je mag een glaasje glühwein meer drinken en wie weet ontmoet je nog eens iemand?
Kijk voor inspiratie en mooie aanbiedingen voor een dagje er op uit op ns.nl/spoordeelwinkel

Tessel Tindert: “Wat bedoel je met manisch? Ik dacht juist dat je depressief was”

Tessel Tindert

In Roberts huis was het een onbeschrijflijke bende van vuile kopjes, bordjes, blikjes, glazen. De tafel zat onder de kringen. Er lagen kruimels. De gordijnen waren half gesloten. Het stonk er naar oude bloemen en vuile sokken.

Door de halfopen keukendeur zag ik het aanrecht vol vuile vaat. Voorzichtig ging ik zitten in de stoel naast de bank. Ik voelde woede, maar ook verdriet en medelijden. Hier lag een man op de bank die duidelijk leed. Die zich geen raad meer wist met zichzelf. Die niet meer voor zichzelf kon zorgen. ‘Sorry’, herhaalde Robert. ‘Sorry.’

‘Waar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien