Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

5 manieren om een geweldige eerste indruk te maken met je huis

Wanneer iemand voor het eerst bij je thuiskomt, wil je toch graag een beetje indruk maken. Of je nou gasten ontvangt of het probeert te verkopen; je wilt dat je huis reflecteert wie je bent. 

Iemand heeft maar 26 seconden nodig om een mening te vormen nadat ze door de voordeur komen. Er zijn daarbij 5 dingen die mensen meteen zien. Gelukkig zijn er maar een paar minuten voor nodig om die 5 dingen een beetje aan te passen. Met deze aanpassingen maak je met je huis een onuitwisbare indruk.

Advertentie

  1. Een gestylde entree
    Een schoon en verwelkomend entree is cruciaal voor een goede eerste indruk. Denk van tevoren na over het design, maar bewaar de gekke, opvallende items voor een andere plek. “Denk licht, georganiseerd en neutraal,” tipt Miranda Cresswell, directeur van OneFineStay. Als je tijd noch geld hebt om de hele gang te restylen, kun je de muur opnieuw decoreren. Hang in plaats van allerlei verschillende lijstjes liever een precies geplaatste spiegel op. Dan ziet de ruimte er meteen groter en lichter uit.

spiegel

Sissy Boy, € 24,99

2. Een hartverwarmende geur
Staar je niet blind op hoe het eruitziet, maar let ook op hoe het ruikt. Geur is een van de dingen die als eerste opvallen wanneer je een huis binnenkomt. Volgens makelaars kan de waarde van een huis met 30% stijgen wanneer het lekker ruikt. Het best scoren vanille en frisse geuren. Je kan de aloude truc gebruiken en een appeltaart bakken, maar met een goede geurkaars kom je ook al een heel end.

wonen-geurkaars

Sissy Boy, € 14,99

3. Weg met de rommel
Die stapel magazines, schoenen onder de tafel en rondslingerende sleutels dragen niet bepaald bij aan een goede eerste indruk. Van decoratieve prullaria tot schoenen: alles moet een plekje hebben. Hang sleutels aan een rekje, parkeer schoenen in een kast en stop losse rommeltjes waar je 1, 2, 3 geen plek voor hebt in een knappe opbergdoos.

wonen-opbergdoos

Wehkamp, € 11,96

4. Witte verf
De kleur waarin je je huis verft, heeft enorme impact op de waarde. Leisteengrijs is de minst geliefde kleur, blijkt uit onderzoek. Nieuw kleurtje op de muur? Ga dan niet voor te experimenteel en kies voor wit of ivoor. Het huis opnieuw verven geen optie? Besteed dan aandacht aan de verlichting. Een zorgvuldig gekozen vloerlamp met een goed peertje erin kan subtiel de intensiteit van een kleur aanpassen, waardoor die leistenen kamer alsnog fris en licht aanvoelt.

wonen-lamp

Zuiver, € 199

5. Een persoonlijke touch
Wanneer je logees krijgt, kun je de show stelen met een mooi opgemaakt bed. Dat geeft meteen knus, ontspannen en gezellig gevoel. Helemaal de blits maak je met handdoeken die zijn opgevouwen alsof ze rechtstreeks uit een hotel komen. Dat doe je als volgt: leg de handdoek op een glad oppervlak en strijk de rimpels weg. Begin dan met de lange zijde en vouw de handdoek drie keer. Pak dan de korte kant en sla die één keer om. Wanneer je dat herhaalt, heb je een perfect vierkantje. Het zit ‘m in de details!

wonen-handdoek

Wehkamp, € 34,95

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

KIJK OOK: Beetje herfst in huis halen? Zo maak je een prachtige herfstkrans.

LEES OOK:

Bron: My Domaine. Beeld: iStock

De Dag Nadat Vervolg 51 – Ik een gemeen sinterklaasgedicht kreeg

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien