Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Eierschalen over? Híer kun je ze handig voor gebruiken

Nu Pasen voor de deur staat, komen er aan het paasontbijt of -bruch ongetwijfeld een hoop – al dan niet beschilderde – eieren voorbij. De eierschalen gooien we vaak weg, maar je kunt ze ook héél handig voor verschillende dingen gebruiken.

Een paar voorbeelden:

Advertentie

Ongedierte uit je tuin houden

Heb je momenteel veel last van slakken en wormen in de tuin? Leg dan wat gemalen eierschalen rond de omtrek van je tuin. Je zult merken dat het ongedierte weert.

Jezelf een boost geven

Eierschalen zitten boordevol collageen andere voedingsstoffen zoals calcium en glucosamine. Het kan nooit kwaad om daar wat extra van binnen te krijgen. Gebruik wat eierschalen in je soep, bijvoorbeeld.

De vogels voeden

Niet alleen jijzelf, maar ook de vogels kunnen af en toe best wat calcium gebruiken. Vooral vrouwelijke fladderaars zijn er dol op. Vermaal het wel goed voordat je het voor de vogels neerlegt.

Je tuin bemesten

Ook de grond in de tuin heeft profijt van eierschalen. Door wat in de grond te stoppen, wordt de grond rijk(er) aan calcium. En dat komt weer van pas als tomaten en paprika’s wil laten groeien. Deze groenten zijn gevoelig voor bloesemrot. Met genoeg calcium in de grond is dat niet gauw het geval.

Zaadjes in laten groeien

Ben je van plan zaadjes te laten groeien? Plant ze dan eerst in een eierschaal! Vul de helft met wat aarde, plant je zaadje en voilà!

Stoepkrijt maken

In deze gekke tijd fleuren veel gezinnen de stoep op met de meest prachtige stoepkrijttekeningen. Geen krijt in huis? Met eierschalen in combinatie met bloem, heet water, keukenpapier en kleurstof kun je heel gemakkelijk zelf stoepkrijt maken. Hier lees je hoe je dat doet.

Nog gauw inspiratie nodig voor het paasweekend? Maak dan deze heerlijke mini-cheesecakes:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Well and good. Beeld: iStock

Lees meer

Doe het lekker zelf: maak dit multifunctioneel kledingrek voor al je modemoois

kledingrek

Premium

Gek kun je worden van jassen die niet meer aan de kapstok passen, van rondslingerende kleding en van sjaaltjes de je nooit kunt vinden. Met wat planken maak je van een kledingrek zo een multifunctioneel rek. Superhandig, want behalve kleding kun je daar ook alle schoenen en accessoires kwijt. Ideaal voor in de hal of de slaapkamer!

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien