Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Elke dag de airco aan? Dít zijn de kosten per week

We zitten middenin de hittegolf en iedereen is naarstig op zoek naar wat verkoeling. Mensen gaan massaal naar het strand, of zoeken andere fijne zwemplekken op. Toch is dat niet voor iedereen weggelegd en zoeken een hoop mensen de verkoeling thuis liever op. Maar wat kost het eigenlijk als je de hele dag de (mobiele) airco aan hebt staan? 

We zochten het voor je uit.

Advertentie

Airco

Het kost misschien wat om het ding aan te schaffen, maar aangezien hittegolven met temperaturen van minimaal 35 graden ook in Nederland het nieuwe normaal worden, is het misschien wel een goede investering. Toch ben je niet alleen geld kwijt aan het aanschaffen hiervan. Ook het verkoelen van je huis kost namelijk aardig wat stroom.

Tien graden koeler

MilieuCentraal zocht uit hoeveel je extra kwijt bent als je de mobiele airco de hele dag door aan laat staan. Bij een 40-urige werkweek ben je hier maar liefst € 9,- aan kwijt, mits er geen warme lucht naar binnen glipt. Daarbij heb je wel het voordeel dat je huis zo’n tien graden koeler wordt.

Je kunt het natuurlijk ook anders aanpakken en je ventilator omtoveren tot een airco, ben je wel een stuk minder kosten aan stroom kwijt: 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: MilieuCentraal. Beeld: iStock

Lees meer

Sylvia Witteman: “Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken”

Sylvia Witteman moeder ziekenhuis Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week maakt Sylvia zich zorgen om haar moeder in het ziekenhuis.

Mijn oude moeder, alleen thuis, was ’s avonds gevallen en kon niet meer opstaan. Naar haar telefoon kruipen kon ze nog nét. “Goddank!”, zeiden mijn broer, zus en ik tegen elkaar. Het is wonderlijk, hoe je bij zulke rampspoed blij kunt zijn met kleinigheden. In het ziekenhuis bleek haar linkerheup gebroken. Ik zag het op de röntgenfoto. Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken. Ze m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien