Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Als je dít eet, blijft je lijf koel tijdens de warme nachten

Vrijdag was de heetste dag van 2020 tot nu toe. En die hoge temperaturen houden nog wel even aan. Dat betekent dat er een boel warme nachten voor de boeg staan. Maar als je dít eet, heb je het helemaal niet zo heet. 

Dat vertelde slaapexpert Winni Hofman tegen Nu.nl.

Advertentie

Warme nachten

De temperatuur steeg tot boven de 30 graden op verschillende plaatsen in Nederland. ’s Nachts zal het hier en daar afkoelen, maar vooral in de grote steden gaat dat niet zo snel. Hoe overleef je dan zo’n tropische nacht?

De oplossing

Het klinkt misschien gek, maar één van de beste dingen om te doen is een pittige curry eten. Lekker, gezond én dus perfect om mee af te koelen voor warme nachten. Het klinkt misschien gek, een hete curry om mee af te koelen. Maar volgens slaapexpert Hofman is het juist goed om voor heet te gaan als je het wat kouder wilt hebben.

Zweten

Door pittig te eten, ga je namelijk zweten. En daarmee koelt je lichaam af. That’s the trick! En dat werkt niet alleen met eten. Ook een hete kop thee is ideaal op een warme dag. Een warme douche? Ook zeker doen voor het slapengaan! Ook al heb je misschien het gevoel dat een koude douche beter op zijn plek is als je het heet hebt, is het toch echt af te raden. Door de kou, probeert je lichaam namelijk weer op te warmen. En zo heb je het uiteindelijk alleen maar heter! Door je lichaam juist warme dingen te geven, gaat het aan het werk om zichzelf af te koelen. En dat is nou precies wat je nodig hebt tijdens warme nachten.

Hebben jouw kinderen ook slapeloze nachten vanwege de hitte? Gezinsvlogger Doortje heeft daar een goede tip voor. 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Nu.nl. Beeld: iStock. 

Lees meer

Leona Philippo spreekt voor één keer over haar geaardheid: “Als bij donderslag wist ik: het komt door háár” 

Leona

LHBTI... Dit zijn geen letters, maar dit gaat over mensen. En over houden van wie we willen. Daarom vertelt de biseksuele Leona Philippo haar verhaal. “Hoe meer openheid ik geef, hoe dichter bij we bij acceptatie komen.”

Leona Philippo (41) is singer-songwriter, actrice en motivational speaker. Met haar ex-vrouw kreeg ze Manuel (9). Zoon Tymon (2) kreeg ze alleen. Voor één keer spreekt ze publiekelijk over haar geaardheid.

“Ik ben helemaal niet bezig met mijn geaardheid, nooit geweest ook. Als er in interviews naar wordt gevraagd, ga ik er zelfs liever n

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien