Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

10x etenswaren die ook prima dienstdoen als schoonmaakmiddel

Ben jij niet zo iemand die voor elke vlek en veeg een speciaal schoonmaakmiddel in huis heeft? Hoeft ook niet! Deze 10 producten heb je gewoon in je keukenkastje staan en werken als een tierelier. 

1. Ketchup
Je koper kun je prima poetsen met ketchup. Dat klinkt misschien gek, maar het werkt echt. Wrijf wat ketchup op je koperen item met een doek en laat het 20 minuten intrekken. En voilà, je koper glimt weer als vanouds.

Advertentie

2. Cola
Van cola weten we dat het een geweldig middel is tegen roest. Maar wist je dat je er ook heel goed je wc mee kunt reinigen? Giet een flinke scheut cola in je toiletpot en laat dit even staan. Al laat dit natuurlijk wel weer zien wat een chemisch goedje cola eigenlijk is…

3. Melk
Rode wijn op je vloerkleed geknoeid? Dan is volle melk je beste vriend, want het vet in de melk neemt de wijn op. En denk erom: nooit hard wrijven, maar altijd zachtjes deppen.

4. Pindakaas
Wist je al dat pindakaas hét schoonmaakmiddel is om kauwgom te verwijderen? Smeer wat pindakaas op de plek, laat het even intrekken en de oliën in de pindakaas doen de rest.

5. Ui
Een uitje is ideaal om je barbecue mee schoon te maken. Prik een rauwe ui aan een vork en je veegt er zo de aangekoekte resten mee weg.

6. Walnoten
Met een walnoot kun je krassen uit je houten tafel verwijderen. Kraak de noot en wrijf ‘m over de kras. Zo komt de olie van de noot in de kras. Ook dit moet je even laten intrekken, maar vervolgens is je houten tafeltje weer als nieuw.

7. Bananen
Bananen doen zilverwerk glimmen als nooit tevoren. Wrijf met de binnenkant van een bananenschil over je zilveren lepeltje en hij glanst weer helemaal.

8. Komkommer
Ook komkommer is een hele goede vlekverwijderaar. Haal gerust even een komkommerschil over de vlekken op je muur of tafel heen.

9. Citroen
Citroen is ontvettend en werkt antibacterieel. Je kunt citroen daarom voor een heleboel gebruiken, bijvoorbeeld om je aanrecht of magnetron mee schoon te maken.

10. Tandpasta
Hiervoor moet je misschien even naar je badkamerkastje uitwijken, maar tandpasta is hét schoonmaakmiddel als je metalen wilt poetsen. Dit hoef je niet in te laten trekken; erop smeren en afspoelen is genoeg.

Last van vieze vlekken op je douchegordijn? Met zout maak je het heel makkelijk weer schoon:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: HLN. Beeld: iStock

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien